Beursverwachting van 21 juli 2019

Beursverwachting weekend 21 juli 2019

Daggrafiek AEX:

De verwachting van 14 juli luidde: “De AEX is wat aarzelend. Blijven we in kanaal ZZ2 of corrigeren we nog een paar punten? Ik gok dat de VS ons steun in de rug geeft, maar moet wel vaststellen dat dat afgelopen week niet werkte. Ook als de AEX wat verder corrigeert blijft het beeld voorlopig nog goed.”
De AEX won 4 punten. Het hoogste punt was 575 vrijdagochtend maar dat werd niet vastgehouden. Vreemd genoeg had de VS een wat flauwe week terwijl het ernaar uitzag dat daar juist de stijging zou doorzetten. Misschien waren ze bang omdat Rutte kwam.

In de daggrafiek stijgt de AEX al een aantal dagen voorzichtig verder langs lijn Z. De vaart is eruit, de stijging moet er worden uitgewrongen. De eerste horizontale weerstand is op 573. Daar kwamen we vrijdag boven maar we sloten toch eronder. Is 573 dan een zware weerstand? Welnee, de AEX is er mee aan het stoeien en kan er zo te zien ook makkelijk boven komen. De indicatoren staan allemaal positief, alleen crost de Stochastics voor de derde keer naar beneden en nu vanaf een lagere top. Meest logisch zou zij dat we trendlijn B2 wel halen maar dat we dan wat afkoelen.

Daggrafiek DOW:

De DOW viel wat tegen maar blijft sterk. We konden niet boven lijn VM komen. De indicatoren staan prima maar crossen wel naar beneden. Ook hier denk ik dat we nog een keer tot VM kunnen komen. Dan misschien wat afkoelen en dan toch erdoorheen.

Daggrafiek Bitcoin:

De Bitcoin stond vorige week te duwen tegen de weerstand 11.800 en leek er zin in te hebben. Maar tegen de verwachting in bleek de 11.800 toch te zwaar. De indicatoren kregen dus ook een tik. De Stochastics probeert nu weer omhoog te draaien maar staat laag en de MACD staat zwak. Zo te zien moet de bodem rond 9000 eerst nog wat worden aangestampt. Even afwachten dus.

Weekgrafiek AEX:

De weekgrafiek blijft duwen tegen de 572. De indicatoren staan goed dus ik denk wel dat het komende week gaat lukken. B2 loopt volgende week bij 585, dat is nog te ver lijkt me.

Weekgrafiek DAX:

De DAX had wederom een zwakke week. De DAX zat evenals de AEX in een stijgend kanaal maar de DAX is daar deze week uit gezakt. De 12.380 was te veel weerstand. Een echte correctie verwacht ik niet, de indicatoren staan redelijk hoog.

Weekgrafiek Goud:

Enige weken geleden heb ik u gemeld dat goud een stijging aan het voorbereiden was. Die stijging is gekomen en hoe. Ik verwacht nu dat het nog steeds hoger kan. Sommigen menen dat dit duidt op paniek bij de aandelen – maar die is er (nog?) niet.

Verwachting:
De AEX gaat waarschijnlijk nog wat hoger en dan wat lager. Het lijkt allemaal rustig te gaan. Soms bedriegt de schijn en is een uitgewrongen stijging het begin van een correctie. Met een dalende DAX en stijgend goud zou je daaraan kunnen denken. Maar de AEX staat nog steeds sterk dus meer waarschijnlijk is opnieuw een kalme week.

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email