Beursverwachting van 21 april 2019

Beursverwachting Paasweekend 21/22 april 2019

Daggrafiek AEX:

De verwachting luidde: “Voor de komende week ziet het er positief uit. Geen wilde stijgingen, maar we kunnen nog wat verder. Mooi weer kan ook nog helpen. Zones waar het spannend wordt liggen nog wat verder weg.”

De verwachting kwam uit. Geen wilde stijging maar zeker hoger. In de daggrafiek zien we positief: we gaan boven uit de wig en niet er onderuit, en negatief: vrijdag viel de stijging stil bij trendlijn B2.

Trendlijn B2 heeft zich al heel lang bewezen. De AEX is er een paar keer al boven gekomen, dus lijn B2 is niet heilig, maar iedere keer vielen we ook weer terug. Komende week valt B2 samen met de toplijn op 573. De indicatoren staan uitstekend, de RSI gaat de overbought-zone in. We komen waarschijnlijk opnieuw boven B2.

Weekgrafiek AEX:

Daggrafiek heel positief, weekgrafiek ook positief. Indicatoren hoog, ik zou me kunnen voorstellen dat het bij 572 toch even wat hapert.

Weekgrafiek DAX:

Uitstekend. Er waren deze week slechte economische cijfers in Duitsland, analisten noemden ze zelfs bar slecht. Maar zie, de DAX had toch een uitstekende week en probeert inderdaad uit het dalende kanaal te breken. Het dreigende kop-schouder-patroon met neklijn N is in elk geval verlaten. Het ziet er goed uit, DAX maakt zich op voor betere tijden.

Weekgrafiek Bitcoin:

Zeker boeiend. Bitcoin blijft het herstel verder voeren. Indicatoren verbeteren en de zware weerstand op 5840 komt in de buurt. Ik krijg meer vertrouwen.

Maandgrafiek Olie:

Om de lange termijn te laten zien neem ik de maandgrafiek. Olie duur? Euh, eigenlijk hangen we onderin de grafiek. Het is ook 200 geweest. Benzine is duur maar dat is grotendeels door de belastingen. Olieprijs worstelt momenteel met zware weerstand bij 64. Zo te zien komen we daar wel boven. Dan komen we in de meer neutrale zone 64 – 90.

Verwachting
Voor de komende week ziet het er opnieuw positief uit. Zorgenkind DAX begint echt te verbeteren.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email