Beursverwachting van 20 november 2016

Analyse weekend 20 november 2016

AEX verwachting: wachten op de klap

Daggrafiek AEX:

dag

Het lukte niet om de week af te sluiten op 450, het werd deze keer 450,70. Het is toch wel opmerkelijk dat de dagelijkse cijferregen van bedrijfscijfers, inflatiecijfers enz. gewoon doorgaat, maar sinds juli draaien we rond de 450.

AEX nog steeds in de driehoek die steeds nauwer wordt. Wachten op een uitbraak naar boven of beneden. De kracht voor een uitbraak lijkt te ontbreken.

Weekgrafiek Bund:

week-bund

De Bund vond zoals verwacht steun op trendlijn B. Toch blijft de druk op B groot, de indicatoren zijn behoorlijk  negatief. Dat wort dus buigen of barsten komende periode. Maar ook beneden B is er nog steeds weinig aan de hand, of de banken hun hypotheekrente nu iets verhogen of niet.

Weekgrafiek EUR/USD:

week-euro

Hier gebeurt het. De verwachting is dat Trump de economie gaat aanjagen. Daarmee stijgt de rente en dus ook de rente op de dollar. De euro nadert met grote snelheid de steun op 1,05. In tegenstelling tot de Bund staan de indicatoren hier nog steeds redelijk. We moeten dus verwachten dat er bij de 1,05 wel weer herstel kan optreden. Dat neemt niet weg dat we afgelopen week hard door de steun op 1,0825 zijn gegaan. We zitten nu dus wel in de onderste fase van de zijwaartse band. En de verwachting blijft dat we toch een keer door de 1,05 zullen gaan.

Weekgrafiek AEX:

week

Onveranderd. Stochastics en DI zwakjes. Voorlopig houdt lijn C stand.

Verwachting De verwachting is wat beweging naar boven en naar beneden en een slot op 450. Totdat er een keer wel wat gebeurt. De lange stijging lijkt vermoeid te worden. Maar in theorie zijn we nog steeds stijgend.

Een winstgevende beursweek toegewenst.

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwacting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email