Beursverwachting van 20 mei 2018

Beursverwachting weekend 20 mei 2018

De verwachting was: “Het grootste gevaar: de zwakke DAX lijkt geweken, ook al stijgt de DAX nog steeds bij indicatoren die achterblijven. Verder ziet alles er positief uit met als minpunten de trendlijnen in de buurt en de soms wat zwakke indicatoren. Al met al: korte termijn gewoon weer wat hoger dus.”

Daggrafiek AEX:

Weer 5 punten erbij. De daggrafiek stoeit met de trendlijn C2. De indicatoren staan sterk, we zijn op weg naar de top bij 573.

Daggrafiek Bitcoin:

De Bitcoin bivakkeert nog in de zwakke fase. De MA200 is nog stijgend maar we staan er wel onder. De bodem bij 6500 is nog een eindje weg. Het is lastig te zeggen of we nog tot die bodem teruggaan. Een teken dat het mee kan vallen geeft de RSI. Immers, bij de top onder cijfer 1 bij 12.000 maakte de RSI een lage top. Nu, bij de toppen 2 en 3 die duidelijk lager liggen, staat de RSI hoger: positieve divergentie. Tegelijkertijd staat de RSI (zie de pijl) lager onder top 3 dan onder top 2. Dat geeft dan voor de korte termijn weer wat zwakte aan. De stochastics is bezig te bodemen maar is daar nog niet klaar mee. Zolang de Stochastics niet positief kruist en boven 30 komt kunnen we dalen. Zodra de stochastics wel crosst kan een instapmoment ontstaan.

Daggrafiek Ethereum:

Een vergelijkbare grafiek. Momenteel steun bij MA200. Ook hier kan het even lager totdat de Stochastics naar boven draait. Als dat gebeurt kan het met deze RSI weer hard gaan.

Weekgrafiek AEX:

De weekgrafiek is uitgebroken zou als je naar de achterblijvende RSI kijkt nu moeten toppen bij 573. Maar de candles vertellen een ander verhaal: de kracht is groot.

Weekgrafiek EUR/USD:

Zoals verwacht verder naar beneden. Op weg naar 1,148.

Verwachting
Gewoon hoger, EUR/USD gewoon lager, dat helpt.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email