Beursverwachting van 20 januari 2019

Beursverwachting weekend 20 januari 2019

De verwachting van vorige week was: “Voor de komende week valt niet te zeggen of het wat hoger of wat lager gaat. Toch is het beeld wel duidelijk: een zwakke grafiek die bezig is te herstellen. Op dit moment is echter het gevaar nog niet uit de lucht.”

Daggrafiek AEX:

De week begon maandag lager en met wat correctie had ik ook rekening gehouden. De lijn van het gap op 493 bood maandag steun. Tot en met donderdag gebeurde er daarna niets. Maar vrijdag schoten we omhoog door de verwachting van het einde van de handelsoorlog EU-VS en een nieuwe Koreatop.
De AEX staat nu bij de weerstand op 510 met steun op 506. Boven ongeveer 514 komen we uit de downtrend. Vorige week schreef ik: “Positief is ook dat de AEX in de RSI probeert boven lijn Z te komen. Dat zou wat zijn.” Welnu, dat is gelukt. En ja, dat is belangrijk nieuws, goed nieuws.

Weekgrafiek AEX:

Spannend, komen we uit de downtrend of niet? De indicatoren blijven slapjes, maar proberen wel naar boven te draaien.

Weekgrafiek Bitcoin:

Aan het bodemen op 3080 en de MA 200. Ook hier spannend, de indicatoren blijven zwak. Lukt het wel of lukt het niet? Wegblijven dus.

Weekgrafiek Arcelor:

Binnen de AEX is er een grote groep aandelen die allemaal dezelfde grafiek als de AEX vertonen: flink gecorrigeerd en nu proberen weer op te krabbelen. Omdat ze allemaal lijken op de AEX helpen ze ons niet verder bij het beoordelen van de AEX. Ook van Arcelor vind ik het moeilijk te zeggen of het herstel door kan zetten.

Weekgrafiek DAX:

Ook hier dezelfde beweging: flinke correctie en wat herstel. Maar bij de DAX wel allemaal op een veel zwakker niveau dan de AEX. De DAX bevindt zich beneden zijn MA200 en is met moeite teruggekomen in de downtrend. Eerst stap terug naar trendlijn S is goed mogelijk, indicatoren slap.

Verwachting:
Alle grafieken zijn in dezelfde fase: men probeert te herstellen en tot nu toe lukt dat. Het herstel kan verder doorzetten, waarom niet. Maar het moge duidelijk zijn dat eerst een stap terug ook goed mogelijk is. Voor komende week geen duidelijke verwachting dus: men probeert het. AEX veel kansrijker dan de DAX.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email