Beursverwachting van 20 december 2020

Verwachting vorige week:
De AEX zelf is wat aan het corrigeren. Die correctie lijkt in de daggrafiek door te gaan naar de steun op 610. De weekgrafiek laat een duidelijke aarzeling zien bij gaplijn 617 maar blijft onderliggend heel sterk. Deze week rustig op weg naar 610 lijkt het.

Beursverwachting voor komende week: (gepubliceerd zondag 20 december 2020)

AEX (daggrafiek):

De correctie kwam dinsdag tot 611. Daarna won het “onderliggend heel sterk” weer. Ik had deze week het gevoel dat we naar een slapende markt zaten te kijken maar er kwamen toch maar liefst 11 punten bij. Van 614,5 naar 625,3.

De daggrafiek is toch weer terug in patroon PQ. De daling uit PQ blijkt de vorm van een dalende vlag VV2 te hebben gekregen. Zo’n vlag geeft een verdere stijging aan. We kunnen PQ dus ook aan de bovenkant gaan verlaten, richting trendlijn W2 bij nu 636.

AEX (weekgrafiek):

Erg sterk. Op weg naar trendlijn B3 bij 650. Indicatoren prima.

Bitcoin (daggrafiek):

Eerst moeten we naar Bitcoin kijken want dat is het verhaal van deze week. Woensdag en donderdag gebeurde het. Het verhaal schijnt te zijn dat nu ook grote hedgefondsen instappen in Bitcoin.

Bitcoin (weekgrafiek):

Redelijk verbijsterend. Bitcoin breekt uit in “uncharted territory”. Theoretisch kan nu een terugval naar 19.900 zonder een centje pijn. Maar het is de vraag of we dat gaan doen. Het lijkt alleen maar hoger te willen.

DAX:

De DAX is tijdenlang het zwakke broertje geweest maar had nu een heel goede week. De DAX probeert uit te breken boven lijn M. De indicatoren staan goed.
De DAX is nu weer gelijk met de AEX gekomen: allebei bijna terug naar het niveau in februari waar de crash begon.

IMCD:

Chemiegroothandel IMCD staat in de AEX en doet het goed. Vanaf 2017 steeg het in trendkanaal AB. De Coronacrash bracht het onder dit kanaal. IMCD kwam terug in het kanaal en dan is een uitbraak aan de andere kant de verwachting. IMCD deed dat overtuigend langs de zeer steile lijn B. Het fonds pauzeert nu wat maar lijkt zich op te maken voor verdere stijging.

EUR/USD:

Het is nog steeds wennen maar de EUR/USD stijgt en stijgt. Het paar staat nu bij de weerstand 1,23. We mogen daar wat aarzeling verwachten, de indicatoren staan op topniveau. Maar de verwachting is dat daarna 1,23 ook eraan gaat.

Verwachting
Men heeft er nog steeds zin in.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email