Beursverwachting van 2 juni 2019

Beursverwachting weekend 2 juni 2019

Daggrafiek AEX:

De verwachting van 26 mei luidde: “De daggrafieken van AEX en DAX duiden op een mogelijke bodem even, maar de weekgrafiek van de AEX geeft aan dat de richting naar beneden blijft. Steun op 535. Alles gaat over de handelsoorlog, over de dreiging van Iran tegen Saoedi Arabië en de VS hoor je verder niks.”

De AEX kwam deze week in de daggrafiek onder de steun op 540. Het laagste punt werd 537,5 boven de steun op 535. De candle van vrijdag is een hammer: de AEX wilde weg van zijn laagste punt. De daggrafiek geeft de mogelijkheid aan van bodemvorming rond 535: de hammer, de dalende wig RS, de steun op 535, de steun van de MA200 bij 534. Bij de indicatoren staan de RSI en de stochastics al een tijdje laag en wordt het misschien tijd weer eens naar boven te gaan. De altijd trage MACD is echter pas aan de daling begonnen en dat vind ik een duidelijk signaal van zwakte.

Weekgrafiek AEX:

De weekgrafiek staat ook wat lager maar is in zijn beeld onveranderd. Er is ook hier steun op 535 (een belangrijk niveau dus) en op 532. De candles en de indicatoren bevinden zich in een dalende beweging en niets duidt erop dat die daling aan het stoppen is. Zo te zien zullen de 535 en de 532 alleen tijdelijk helpen.

Weekgrafiek DAX:

Het grote verhaal van de DAX: vanaf 2011 sterk gestegen na de crisis in kanaal AB. Uit dat kanaal gevallen maar verder gestegen in parallel kanaal DA. Parallelle kanalen zien we vaak. Tenslotte werd een groot kop-schouder-patroon SKS (groen) gevormd als zijnde de top. De neklijn N van SKS werd gebroken en het koersdoel van de SKS werd bij 10.000 vrijwel bereikt.
En daarmee is het grote verhaal van de DAX afgelopen. Na het bereiken van het koersdoel bij de 10.000 wordt het beeld rommelig.
Vanaf 10.000 is er in kanaal EF een fel herstel geweest tot 12.380 zijnde het niveau van de top uit 2015. Daarmee waren we weer boven N.
Vorige week kon de DAX in de daggrafiek misschien nog een bodem vinden. Dat is afgelopen week dus duidelijk niet gelukt. De DAX is in de weekgrafiek uit kanaal EF gevallen, weer onder neklijn N gekomen en is nu bezig met een duidelijke daling. De indicatoren: ook dalend. Ook de weekgrafiek van de DAX kan binnenkort tijdelijk steun vinden en wel op de MA200 bij 11.5000. Maar dat is dan tijdelijk.

Weekgrafiek DOW:

Hard dalend, indicatoren dalend. Geen steun in zicht.

Weekgrafiek Bitcoin:

Zoals verwacht kon de Bitcoin wel even wat hoger maar zoals ik vorige week schreef: waarschijnlijk is de koek dan voorlopig op. Voor we weer verder stijgen eerst wat pauze lijkt me.

Verwachting
De grafieken van AEX en DAX duiden op de kans van een tijdelijke bodem die wat lager ligt dan waar we nu zijn. Op dit moment lijkt die bodem slechts tijdelijk, zoals de grafieken nu zijn dalen ze daarna waarschijnlijk verder. Trump pakt nu ook Mexico en India aan, hij lijkt erop gebrand om Wall Street naar beneden te krijgen. Maar: niets is zo veranderlijk als Trump.

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email