Beursverwachting van 2 juli 2017

Analyse weekend 2 juli 2017

Lezers, de verwachting was: “Men viert zomer. Bij de DAX en de DOW gebeurt ook niets. Ergens weer een dag dalen en dan wat terugkrabbelen lijkt waarschijnlijk. We zijn flink gestegen en men maakt nu pas op de plaats.” Wat ben ik blij dat de verwachting niet uitkwam. Eindelijk dan toch beweging, na wekenlang geneuzel.

Daggrafiek AEX:

We hadden in de daggrafiek een afgerond toppatroon bij 538 (bij T) en verzwakkende indicatoren, maar ook twee patronen die konden duiden op een positief vervolg: een vlag en een wimpel. De wimpel TV kunnen we afschrijven, we zijn er aan de verkeerde kant uitgebroken. De vlag TU staat er nog. We kunnen nog steeds boven lijn T uitbreken, dus boven de 520, maar dan moeten we wel snel zijn. Anders wordt TU te lang voor een vlag en is het gewoon: een dalend kanaal. De indicatoren staan laag terwijl we in een uptrend zijn: dat is een koopmoment volgens de theorie. Maar ik vind ze nu vooral ernstig verzwakt en de RSI lijkt het oversold gebied in te gaan: dan kunnen we dus nog flink lager.

Daggrafiek AEX met MACD:

Bij de laatste crossing van de MACD had u op 526 short kunnen gaan: dat was mooi geweest. Maar bij de vorige crossing bij de pijl was het niks geworden: het blijft altijd proberen met een stoploss. Hoe dan ook: voorlopig duidt de MACD op lagere koersen.

Weekgrafiek AEX:

Krak. Eindelijk beweging. De RSI door de stijgende steunlijn heen, de DI op weg naar negatief. Op weg naar lijn V volgende week bij 495.

Weekgrafiek DOW:

De afgelopen weken heb ik u na het toppatroon gewaarschuwd niet te snel short te gaan. Want de uptrend was zeer krachtig, de indicatoren bleven hoog EN de DOW bleef maar doorstijgen. Welnu, dat laatste geldt nog steeds: hoewel rode koersen in de VS zeker hielpen bij de daling deze week, stelt de daling op de DOW nog niets voor. Krachtige uptrend intakt, indicatoren hoog, alleen deze week een iets lager candle.

Weekgrafiek EUR/USD:

Het blijft bijzonder. Het herstel in de Euro zet stevig door en het ziet er naar uit dat we door de stevige weerstand op 1,1465 gaan breken. Dan kunnen we zelfs naar de volgende weerstand op 1,1885 gaan bewegen. Maar dan nog blijft het een zijwaartse pauze in een hevige downtrend. Pas boven 1,28 zouden we uit de daling breken.

Weekgrafiek BUND:

Zoals zo vaak: hier gebeurt het. De rente begint wat op te lopen. De verwachting is dat de ECB minder geld gaat pompen. Ook al zegt Draghi dat hij blijft stimuleren. De verwachting van hogere rentes in Europa zet de euro hoger en de AEX lager. Voor de Bund geldt het omgekeerde van de Euro: het blijft een zijwaartse beweging in een enorm krachtige uptrend. Beneden lijn A rond 150 zijn we nog lang niet. Wel zien we aan de reeks toppen op 166,7 dat daar kennelijk de echte top ligt, ofwel de echte bodem in de rente.

Verwachting We moeten lagere koersen verwachten, waarbij het verschil tussen Europa en de VS verder oploopt. De weekgrafiek is op weg naar 495. In de daggrafiek is er eerst steun bij 504 van lijn U en horizontale steun bij 497,5. Gezien de slechte indicatoren in de daggrafiek lijkt 497 haalbaar.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email