Beursverwachting van 2 december 2018

Beursverwachting weekend 2 december 2018

De verwachting was: “Alles is opeens zwak. Olie, Bitcoin en aandelen. De AEX zoekt naar een bodem. De grafiek met RSI duidt op bodeming, de grafiek met MACD is gevaarlijk. Een eerste bodem zou tijdelijk kunnen zijn.”

Daggrafiek AEX:

Het bodemingsproces ging deze week door. Zes punten hoger. Dat lijkt mooi maar de grafiek staat er nog steeds zwak bij. Indicatoren nog gevaarlijk, kan zo naar beneden.

Weekgrafiek AEX:

Kleine candle maar wel hoger. Nog steeds boven trendlijn C. Indicatoren RSI en Stochastics proberen te bodemen, RSI zou hier omhoog kunnen draaien. Aan de andere kant: de niet getoonde MACD staat erg laag, dat belooft verdere daling. En dan hebben we het patroon van de candles….. Je kunt zeggen sinds maart 2017 zijwaarts boven 506 en beneden 572. Niets aan de hand… Maar je kunt ook zeggen: drie dubbele top op 572 en het hele patroon lijkt op een dreigende (dubbele) kopschouder…

Weekgrafiek Dow:

De DOW steeg fors na het positief gestemde rapport van de FED. De dollar verzwakte, de euro steeg. Inmiddels is EUR/USD weer terug, maar de DOW heeft de stijging vastgehouden. Daarmee blijft de DOW in het sterk stijgende kanaal en lijkt weer te gaan rallyen.

Weekgrafiek olie (Light crude):

Deze week onveranderd. Blijft superzwak, op weg naar 42.

Daggrafiek Bitcoin:

Vorige week 4280, er zijn 7 candles per week. Nu dus lager, maar er staat wel een voorzichtige bodem. Indicatoren zwak, bevestiging bodem is nodig maar wel mogelijk. Bodem zou dan 3460 zijn. Nog afblijven.

Verwachting
Bijzonder, de positieve DOW (Nasdaq steeg ook, maar blijft gevaarlijk eruit zien) geeft de markt waarschijnlijk moed. Maar aan de AEX is dat nog niet te zien. Het zou hier kunnen bodemen, maar de grafiek blijft voorlopig gevaarlijk. Een klap kan nog steeds. Wegblijven en afwachten. Wereldtop dit weekend belangrijk.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email