Beursverwachting van 2 april 2017

Analyse weekend 2 april 2017

AEX verwachting: geen zorgen voor een grote correctie.

Lezers, de verwachting was “Ik blijf de grafiek vooral sterk vinden. Ik zou niet te gretig denken aan een flinke correctie. Wat lager kan het wel gaan, trendlijn R in de daggrafiek loopt bij 506. Maar op zich denk ik dat we de 520 ook nog een keer echt gaan zien.”

De verwachting kwam weer uit. Men wilde nog niet gaan corrigeren maar maandag ging het wel lager en werd inderdaad de 506 aangetikt. Alwaar trendlijn R steun gaf. Waarna we in een stuk doorstegen van 506 naar 516.

Daggrafiek DOW:

Van de DOW kijken we maar eens naar de daggrafiek. De daggrafiek stijgt hard in kanaal VV2 met een middenlijn VM. We zijn zelfs even boven V2 gestegen maar dat werd een valse uitbraak. Dat kan betekenen dat we rekening moeten houden met een daling naar trendlijn V of zelfs lager. De indicatoren staan neutraal tot matig. Maar de RSI is twee keer overbought geweest dus we zitten in een sterke periode. Voorlopig is er steun bij VM.

Weekgrafiek AEX:

Nog steeds toch vooral: krachtig. Indicatoren erg hoog. Lijn B2 loopt bij 528,5. Wat weerstand op 521. Maar op weg naar 525 – 530.

Weekgrafiek EUR/USD:

Bij de EUR/USD sprak ik van een herstelletje in een zwakke grafiek. We zouden even boven de weerstand op 1,08 kunnen komen. Welnu, we kamen er even boven maar de weerstand bleef toch weerstand. En nu staat er weer een lelijke candle. De aanval op 1,05 en lijn A kan weer beginnen.

Verwachting Het algemene beeld blijft positief. De DOW is tijdelijk aan het afkoelen en dat kan hier ook wat vaart eruit halen. De daggrafiek van de AEX is sterk maar de indicatoren blijven wat achter. 525 lijkt daar mogelijk. De weekgrafiek blijft gewoon goed en de EUR/USD kan bij daling de AEX steun geven. Met de indicatoren in de weekgrafiek op hun top, het achterblijven van de indicatoren in de daggrafiek en de pauze in de DOW lijkt het erop dat de AEX komende week rustig weer wat hoger gaat.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email