Verwachting vorige week: “Het is september en DUS is de markt wat onrustiger. Het is pure psychologie. Over het beleid van de centrale banken valt echt niet te klagen, over de economie ook niet. Als het al ietsje minder is dan betekent dat alleen maar: minder snelle afbouw van de steun.
Beursweekverwachting van zondag 19 september 2021
AEX (Daggrafiek):
Nog steeds de september-onrust. Elke keer zet de markt een stijging in en elke keer valt het even hard weer terug. Vrijdag opende de AEX boven de 800 en stond om 4 uur nog op 798. Vervolgens namen beleggers voor het weekend hun geld van tafel en crashte de AEX naar 789.
Marktwatchers zoeken naar verklaringen voor dit gedrag. Ze komen met inflatie-angst en dus angst voor “tapering” door de centrale banken, angst voor minder economische groei, angst voor de deltavariant. Ik houd het gewoon op “september”. Er is immers nog steeds geen enkel alternatief voor aandelen en de centrale banken verklaren keer op keer dat ze voorzichtig zullen zijn. Als beleggers zich houden aan “september” dan zal het me niet verbazen als ze zich ook houden aan “eindejaarsrally”. We wachten het af.
Belachelijke candle op vrijdag. Tot dan toe ging het deze week voorzichtig omhoog. AEX nu beneden de weerstanden op 880, 794 en beneden lijntje E. Die lijn kan weg. AEX blijft bewegen in wig CD met indicatoren die wel hoog staan maar nu wat dalen. De uptrend is intact maar aarzelt momenteel.
AEX (Weekgrafiek):
Deze week onveranderd. De candle van deze week met lange schaduw bovenin kan het begin van een toppatroon zijn. Indicatoren echter nog steeds uitstekend.
DSM:
DSM zet de materialendivisie in de etalage en schakelt geheel over op voeding en vitaminen. De markt vindt het fantastisch. Zeven jaar geleden stond DSM op 53. De grafiek is erg sterk en de indicatoren uitstekend: het kan nog hoger maar in deze markt is dat wel wat moeilijk.
Dow Jones:
Ook onveranderd maar de candle van deze week geeft aan dat een vervolg naar beneden het meest waarschijnlijk is. Beneden de weerstand op 34.880 gebleven. Indicatoren op een gezond niveau maar op dit moment dus dalend. Al met al een gezonde grafiek die nu wat corrigeert.
S&P 500:
Vorige week schreef ik: “Lijn E zou het kunnen houden, of even eronder mag ook.” De S&P500 eindigde precies op lijn E.
De S&P500 heeft vorige week een toppatroon gevormd op 4.550 bij lijn G. De candle van deze week bevestigt het toppatroon maar vindt wel steun op lijn E. Indicatoren op hoog niveau maar dalend.
Al met al: ook hier een erg sterke grafiek met gezonde indicatoren die nu even wat corrigeert en nog wat lager kan.
Nasdaq 100:
Hetzelfde verhaal als de S&P500. Hier is de druk nu op lijn R4. Indicatoren hier nog sterker dan bij de S&P500.
Bitcoin:
Vorige week schreef ik: “Bitcoin probeert boven 45.100 te blijven. De indicatoren zijn voorzichtig positief: volgende week lijkt dat te kunnen lukken.”
Het lukte inderdaad. Maar veel sterker is het beeld niet geworden. We kijken naar een aarzelende Bitcoin die volgende week zal proberen wat hoger te komen. Maar het achterblijven van de indicatoren blijft gevaarlijk.
Verwachting: Geen paniek. De grafieken zijn sterk en de indicatoren staan hoog. Maar op korte termijn levert het wat in en het kan wat verder dalen. September dus. Men gaat nu weer wachten op het rentebesluit woensdag van de FED.
Heel veel succes met uw beleggingen de komende week!
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.
Wij gebruiken functionele cookies op onze website
Cookies stellen ons in staat om te zien welke informatie u zoekt en onze beursinformatie op de website op uw informatiebehoefte af te stemmen