Beursverwachting van 19 maart 2017

Analyse weekend 19 maart 2017

AEX verwachting: Op naar 520, maar is daar de koek op?

Daggrafiek AEX:

Lezers, de verwachting was dat het iets aarzelender werd “We zullen zien of er haperingen optreden voor we bij 520 zijn of niet. Wordt het gap van vrijdag eerst gevuld? Hoe dan ook: het beeld blijft positief.” Welnu, na aarzeling op maandag was er dinsdag wat terugval en werd het gap inderdaad gevuld. Waarna we verder omhoog konden, alles volgens het gapvul-boekje. En dus blijft het patroon hetzelfde: “We stijgen hard in kanaal QR. Het doel van de vlag is 522. Geheel toevallig – of niet natuurlijk! – loopt daar ook trendlijn B2 dus het is goed mogelijk dat daar de koek op is. De indicatoren bewegen nog steeds naar boven.” De RSI is intussen warempel boven 70 gekomen: we worden weer overbought en de stijging zou zelfs kunnen versnellen.

Weekgrafiek AEX:

Zeldzaam, zeldzaam, zeldzaam. Alles positief. Zoals vorige week geschreven: “Indicatoren in de  rallyestand.”

Weekgrafiek Bund:

De indicatoren staan “gevaarlijk”. Zeer waarschjijnlijk dat we dalen naar lijn A2. Maar wat dan nog? Dan is de rente nog steeds laag.

Weekgrafiek Eur/usd:

Ik heb de grafiek wat verkleind weergegeven omdat dan onderin trendlijn A zichtbaar wordt. Trendlijn A is de onderkant van een lange-termijn stijgend kanaal waarin de EUR/USD zich bevindt. De EUR/USD is “lange” tijd (maar dan toch een korte correctie binnen de lange trend) gedaald om in december zelfs onder de 1,05 te komen. Mijn visie is lange tijd negatief geweest: na de doorbraak onder 1,05 zouden we op weg gaan naar 1,00 en wie weet, daarna nog lager. Ik begin me nu af te vragen of ik deze visie moet loslaten. Ja, het was een lange en krachtige daling, maar toch lijkt A het te gaan houden. Voorlopig is er nog sprake van druk op A maar het ziet er nu naar uit dat we weer boven de weerstand op 1,08 kunnen komen. Afgelopen week was dan eindelijk de verwachte renteverhoging in de VS maar die heeft de USD kennelijk niet veel steun gegeven. Ik begin te vermoeden dat men minder negatief over Europa wordt. Le Pen zal de tweede ronde wel halen maar niet gekozen worden. En dan blijft Frankrijk in de EU. Is trendlijn A toch het keerpunt?

Verwachting De weekgrafiek blijft superkrachtig dus we blijven op weg naar 520. Een probleempje is er ook: we stijgen nu al zo ontzettend lang dat er toch echt een keer gecorrigeerd zal gaan worden. Gebeurt dat volgende week? Dat kan ik niet zien. Wekenlang heb ik u geadviseerd voorzichtig te zijn met de shorts. Ik zou nog steeds oppassen, er is veel meer kracht omhoog dan omlaag.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email