Beursverwachting van 19 januari 2020

Beursverwachting weekend 19 januari 2020

Verwachting vorige week.
Het rommelt en dan is de verwachting altijd wat lastig. Er is vermoeidheid en even aan pasje terug kan. Maar het positieve blijft overheersen en ik geef een hoger slot toch wat meer kans.

Daggrafiek AEX:

De software heeft deze week een update gehad. Ik ben dan een aantal trendlijnen kwijt en moet in het archief van Eurofuture duiken om te zien hoe het zat… Altijd een goed moment om de trendlijnen eens op te schonen. Voor de uitleg van de trendlijnen zie onder weekgrafiek, ze zijn daar beter te zien.

De AEX deed een pasje terug naar 604 en sloot daarna 5 punten hoger, we gingen deze week van 610,5 naar 615,5. Opnieuw was het dodelijk saai. Maar zie: vanuit de TA was het best boeiend. De daggrafiek deed deze week namelijk een fraaie test van de steun op 604. Die steun werd bevestigd. En omdat de indicatoren ook nog eens naar boven draaien ziet het er nu goed uit. Tegelijkertijd is er echter de wig DE. We moeten bij een stijging dus goed letten op lijn E. Lukt het om daar boven te komen?

Weekgrafiek AEX:

De AEX steeg in de weekgrafiek lange tijd in kanaal BB2. In 2011 trad een versnelling op en ontstond de sneller stijgende trendlijn C. De lijn B2 langs de oude toppen werd voortdurend doorbroken. Ik heb daarom lijn B2 nu weggehaald. Later ontstond lijn B3 over de nieuwe toppen.

We hebben nu een wat vreemde situatie. Lijn C stijgt snel, lijn B3 over de toppen stijgt minder snel, die volgt het tempo van de originele lijn B langs de bodems. De vraag is dus: zitten we in kanaal BB3 of zitten we in een heel groot wigpatroon CB3? Tenslotte is er ook nog het kortere termijn wigpatroon PQ.

Een ander belangrijk fenomeen in de weekgrafiek is de omgekeerde kopschouder KSS. De AEX is uitgebroken boven de neklijn N en is nu op weg naar het koersdoel 692 van het kop-schouderpatroon. De eerste horiziontale weerstand van de vorige top uit 2000 is op…… 691!
De conclusie is dus duidelijk: de AEX is op weg naar 691/692.

Daggrafiek Bitcoin:

Vorige week werd ik door een lezer gewezen op de daggrafiek van de Bitcoin. Die heb ik inderdaad lange tijd niet erbij gehaald. Wanneer we naar de daggrafiek kijken dan oogt deze moeizaam. De MA200 begint alweer te dalen en belangrijker: de grafiek ondervond deze week weerstand van de MA200. De Stochastics staat zo hoog dat deze eigenlijk alleen maar lager kan. De MACD is bezig met een langzame stijging en ook die oogt vooral vermoeid. Maar, er is ook een andere manier om te indicatoren te beoordelen. Ze staan in elk geval allemaal positief en de RSI lijkt zich op te maken om overbought te raken. Conclusie: even een stap terug bij de MA200 lijkt te verwachten, maar onderliggend is het positief.

Weekgrafiek Bitcoin:

De weekgrafiek van Bitcoin wil het proberen. Zoals verwacht is hier een stijging te zien. De bodem op 5840 werd te laag bevonden, de Bitcoin wil al eerder verder omhoog.

Weekgrafiek EUR/USD:

Yep. Zoals verwacht een top gezet en nu weer op weg naar het horizontale steunlijntje onder de 1,1.

Verwachting
De AEX is en blijft positief en de verwachting blijft hoger. In de daggrafiek werd de steun bevestigd en draait het naar boven. Bij 625 komt er weerstand van wig DE en trendlijn B3.
In de weekgrafiek is alles positief en is er het fantastische koersdoel van 692. Voor de korte termijn staan de indicatoren hoog en komt trendlijn B3 op 625 in de buurt. Tegelijkertijd is er ook nog wigje PQ. Meeste kans voor volgende week is hoger, stapje terug kan dan later gebeuren bij de trendlijn.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email