Beursverwachting van 19 februari 2017

Analyse weekend 19 februari 2017

AEX verwachting: Naar AEX 510 en een dubbele top?

Daggrafiek AEX:

Geheel zoals verwacht, daar zijn we dan bij de 500. Dit kon je mijlenver zien aankomen. Maar, er is een maar. Woensdag werd een top gezet bij 496. Donderdag daalden we naar een slot op 494 en vrijdagochtend zakten we wat verder weg naar 490. Geen reden voor paniek, maar wel topvorming, in ieder geval tijdelijk. En toen kwam het nieuws over het overnamebod op Unilever. Pats. Meteen 6 punten erbij en toen de opening VS meeviel geleidelijk verder doorstijgen naar 499. Dus zo erg makkelijk en zo erg conform verwachting was het nu ook weer niet. Na Unilever stond de AEX in de plus en de DAX in de min. Niettemin. Unilever zal op dit hoge niveau blijven zolang het bod er ligt en dus ziet de AEX er zeer positief uit. Gewoon doorgaan naar 510.

Daggrafiek AEX Detail:

Er was sprake van topvorming op woensdag.

Weekgrafiek AEX:

Prachtig. Vrolijk stijgend in kanaal VW. Vorige top bij 510, op weg daarheen. RSI kan uitbreken naar overbought maar zover is het nog niet. Weerstand voor de RSI bij 70 blijft mogelijk, in dat geval zal 510 ook echt de top zijn. Dubbele top in aantocht bij 510? Even afwachten maar.

Weekgrafiek Bund:

We zaten met twijfel of de Bund boven lijn B zou blijven. Intussen heb ik lijn B gesplitist in B en B2. We zien dat de Bund voorlopig boven B2 verder stijgt en we zien dat een daling beneden B2 kan worden opgevangen door B. Veel hoger kan de Bund echter ook niet, negatieve rente is negatieve rente. Indicatoren vrij goed.

Weekgrafiek Italiaanse rente:

Niet hetzelfde als de Bund. Hier is het vechten om boven het steunlijntje te blijven. In Italië kan het gebeuren…. Rentestijging. Griekenland kan de trigger zijn. Of de verkiezingen in Europa. En dan gaat de euro ook. Die bleef deze week hangen op het lage niveau 1,06 en oogt zwak.

Verwachting De AEX ziet er prima uit: op weg naar 510. Rente Italië en euro zijn er ook. Problemen zijn er altijd. De 510 zal er wel komen. En dan maar even opnieuw zien. Dubbele top of niet.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email