Beursverwachting van 19 augustus 2018

Beursverwachting weekend 19 augustus 2018

Daggrafiek AEX:

De verwachting was: β€œDe AEX kan een nieuwe bodem gaan zoeken, in de buurt van 550. De grafiek blijft verder sterk.”

Er gingen wederom tien punten eraf. Van 563 naar 553. Dat gaat hard. De genoemde steun MA200 deed op donderdag het werk. De genoemde steun bovenkant gap deed vrijdag het werk. Heel precies allemaal. En de verwachting was ook niet verkeerd.

Intussen staat de nieuwe bodem rond 550 er nog niet. Sterker nog, er is nog geen duidelijk teken van een bodem. De candles proberen het wel maar de indicatoren bodemen nog niet en staan gevaarlijk. Dat betekent dat de onderkant gap bij 545 de bodem kan worden. Als dat zo is dan hebben we geen hogere bodem. Een teken van afzwakking van de trend.

Weekgrafiek AEX:

Onderweg naar nog wat lager. Indicator DM wordt negatief. Tot 545 is er niet veel aan de hand.

Daggrafiek Dax in overzicht:

Ai, dat is toch niet best. De DAX daalt onder lijn Q en is nu zelfs beneden de onderste trendlijn D gekomen. De indicatoren staan ook nog eens slecht. Verwacht toch een bodem boven 12.000.

Daggrafiek Bitcoin:

Hmm, de candles proberen te bodemen, zelfs op een iets hogere bodem. Maar de indicatoren zijn nog slapjes, voor een bodem zijn meestal meerdere crossings nodig. Een terugval tot 5700 blijft mogelijk, op zoek naar een echte bodem.

Weekgrafiek EUR/USD:

Deze week ging het zoals verwacht weer lager. Maar eind van de week herstel, een klassieke terugtest van de voorzichtige doorbraak onder het kop-schouder-patroon. Het is nu spannend, als het herstel doorzet verliest het kop-schouder patroon aan waarde. Er is nu steun van MA200 en weerstand van 1,1480. Indicatoren zwakjes maar Stochastics is aan het bodemen. Even afwachten of de daling doorzet.

Verwachting
Onderweg naar nog wat lager. Tot 545 is er niet veel aan de hand.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email