Beursverwachting van 19 april 2020

Verwachting van vorige week:

Er is kracht in de stijging. Het zou me niet verbazen als de daggrafiek het gap in gaat. Tegelijkertijd is er zoveel weerstand in de weekgrafiek en zijn de indicatoren zo twijfelachtig dat je toch zou denken dat we niet ver gaan komen.

Beursverwachting weekend 19 april 2020:

Daggrafiek AEX:

De verwachting kwam uit: we gingen wat hoger het gap in, maar we sloten wat lager. Eigenlijk had ik wel wat verder lager verwacht, maar vrijdag was er een sprong omhoog door hoop op een vaccin.

De grafiek is vrijwel onveranderd, de weerstand van het gap is voelbaar maar de Stochastics kan zomaar naar boven gaan draaien.

Weekgrafiek AEX:

De MACD blijft heel laag. Een beweging naar 472 zou logisch zijn.

Weekgrafiek Nasdaq:

Vooral de Nasdaq had er deze week zin in, bij ons deed ASML het ook goed. De “gewone” markten hadden nog veel last van de steeds lagere olieprijs. En kijk: hier is de MACD weer bijna nul, wat een verschil met de AEX. Niettemin staan de indicatoren nog zwakjes. Nu we precies zijn gestopt bij lijn C zou wat terugval te verwachten zijn. Om daarna weer te herstellen.

Weekgrafiek ASML:

Ook hier een V-shape herstel. Maar indicatoren zo gevaarlijk dat je toch een stapje terug zou verwachten.

Weekgrafiek Royal Dutch:

Het gap bij 18 is gevuld, we kunnen nu weer verder naar beneden. MACD gevaarlijk laag.

Weekgrafiek Bitcoin:

Zwakke indicatoren, topje gezet bij weerstand van lijn L. Op weg naar lager, 5840.

Verwachting
Vanuit de TA (Technische analyse) zou je een stap terug verwachten. Afgelopen week gebeurde dat niet omdat men hoopt op spoedig wat herstel van economische activiteit. Ik heb de indruk dat dat optimisme zal aanhouden, dus waarschijnlijk weer een kalme week.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email