Beursverwachting van 18 oktober 2020

Vorige beursverwachting:

De DOW, Nasdaq en de AEX zien er positief uit. Bij de AEX is zeker de weekgrafiek goed. En die is het belangrijkste. Bij de daggrafiek houd ik wat twijfel. Die is nog steeds futloos en vooral zijwaarts. De uitbraak naar boven had eigenlijk krachtiger moeten zijn. De Stochastics staat al hoog en in een zijwaartse beweging kan dat ook de top aangeven. Enfin, hoe dan ook: de verwachting voor de komende periode is: hoger. Misschien komt de echte push pas als Trump herkozen is..

Beursverwachting voor komende week (gepubliceerd zondag 18 oktober 2020)

AEX: (daggrafiek)

Dinsdag en woensdag exact op de weerstand 573 blijven hangen. Donderdag hard naar beneden omdat de VS flink negatief was. Terug beneden lijn W. Vrijdag weer herstel, en nu een nieuwe poging boven W te komen. Indicatoren groen.

AEX: (weekgrafiek)

Het schiet niet erg op allemaal. We blijven al sinds 1 juni binnen de cirkel. De uitbraak boven lijn Q is ontegenzeggelijk positief. Dus we houden de moed er maar in. Deze week precies een punt erbij. Maar de weekcandle is een twijfelcandle en 573 blijft de weerstand. Indicatoren vlak.

DOW JONES: 

Zelfde als AEX. Lees: AEX zelfde als DOW. Zelfde twijfelcandle na een flink negatieve donderdag. Zelfde indicatoren. Niettemin: indicatoren duidelijk groen hier. DOW toch sterker dan AEX.

Nasdaq:

De twijfelcandle is hier licht negatief, meer twijfel dus. De Stochastics is even opgeleefd maar kan nu verder corrigeren. De MACD is echter overtuigend groen. De candles geven kans op een dubbele top maar daar is de MACD te groen voor. Pauze dus?

DSM:

DSM is een gezondheidsbedrijf geworden. Dan heb je met Corona de wind in de rug. DSM stijgt enorm. Kan het nog Zelfde als AEX. Lees: AEX zelfde als DOW. Zelfde twijfelcandle na een flink negatieve donderdag. Zelfde indicatoren. Niettemin: indicatoren duidelijk groen hier. DOW toch sterker dan AEX.

hoger? Jazeker.

EUR/USD:

Het lijkt de AEX wel. Zelfde indicatoren en ook hier de weerstand vlakbij. Dus ook hier in principe nog omhoog kijken, dollar onder druk door verkiezingen.

Verwachting:

Minder positief dan vorige week, dus nu voorzichtig positief. Het schiet allemaal niet op. Blijft het zo tot de verkiezingen?

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email