Beursverwachting van 18 november 2018

Beursverwachting weekend 18 november 2018

De verwachting was: “Al met al wat optimisme voor de AEX. Komende week kan de DOW wat terug en de DAX blijft twijfelachtig. Lage olieprijs helpt de AEX ook al niet. Maar het lijkt erop dat de AEX ondanks dit alles zijn eigen weg gaat. Vrijdag sloten we gewoon in de plus terwijl de VS rood kleurde.”

Daggrafiek AEX:

Maandag kwamen we tot 534 en leek het voorzichtig optimisme gerechtvaardigd. Maar uiteindelijk duwden de Brexitproblemen op donderdag en vrijdag ons toch 7 punten lager op weekbasis.
De AEX is precies boven de trendlijn C gebleven. Daarmee zijn we in uptrend CC2 maar ook in correctie RS. De indicatoren staan op goed niveau maar momenteel dalen ze. De RSI is weer niet boven lijn Z gekomen en dat is belangrijk. De indicatoren kunnen vanaf hier naar boven draaien en dan komen we bij de lijn op 531. Op dit moment is die draai er nog niet en is er druk op trendlijn C. Het lijkt waarschijnlijk dat we steun 517 gaan opzoeken.

Daggrafiek Bitcoin:

De Bitcoin heeft een keuze gemaakt en de weg naar beneden vervolgd. Sinds mei daalt de Bitcoin beneden lijn P. We gaan nu richting de steun op 5000 en de 5700 is nu de eerste weerstand geworden.

Weekgrafiek AEX:

De weekgrafiek heeft een top gezet bij 535. Maar de grafiek is wel bezig met een bodemingsproces. Ook de indicatoren bodemen. Geen paniek dus, maar wel blijven we nog zoeken naar steun bij 516 of eventueel 511. Het beste is hier even afwachten.

Weekgrafiek DAX:

Idem. Zoeken naar goede bodem. Indicatoren laag maar ook zij zoeken naar een bodem. Koersen bij 11000 zijn mogelijk maar in die buurt zou herstel kunnen inzetten. De DAX heeft de uptrend verlaten, het kanaal is nu alleen RS.

Verwachting
We kijken naar een bodemingsproces. Dat betekent dat een uitschieter naar beneden altijd kan maar het betekent ook dat we wachten tot het herstel inzet. Voor de korte termijn nog druk op de koers, even aan de zijlijn afwachten is het beste.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email