Beursverwachting van 18 juni 2017

Analyse weekend 18 juni 2017

Lezers, de verwachting was: “Het blijft afwachten. Wat correctie zou gezond zijn, maar de markt blijft bij de bovenste trendlijn hangen. Meest waarschijnlijk lijkt komende week wederom wat beweging naar boven toe, naar de trendlijn bij ongeveer 533 in de weekgrafiek. Dan moeten we dus opnieuw door de trendlijn bij 528 in de daggrafiek, de markt speelt er mee.” De verwachting wat hoger kwam niet uit, een beetje correctie kwam op gang.

Daggrafiek AEX:

Maandag, dinsdag, woensdag: slaapverwekkend. Donderdag opeens overdag 5 puntjes eraf, slot 3 puntjes lager. Men zocht de verklaring in de wat lagere olieprijs en een slecht sentiment op de Nasdaq. We sloten de week nu af beneden de steun op 521,6. Officieel moeten we nu 521,6 als een weerstandje zien. De indicatoren staan wat lager maar draaiden vrijdag wel wat naar boven.

Weekgrafiek AEX:

De steun loopt hier op 521,0 en we zijn min of meer op die steun gesloten. Belangrijker is dat het toppatroon in de weekgrafiek nu een bescheiden vervolg kreeg. De indicatoren staan nog steeds vrij hoog. Ze bewegen wat naar beneden, de RSI nadert daarbij een oplopende steunlijn. De volgende steunlijn in de weekgrafiek loopt op 512.

Verwachting Deze week had ik u ook de DAX en de DOW- weekgrafiek willen laten zien, maar het softwarepakket laat me in de steek. Veel nieuwe inzichten had het vast niet opgeleverd: alles kabbelt maar door. De verwachting voor volgende week blijft ook weer: zo zo. In principe blijft alles sterk. De weekgrafiek zou je kunnen zeggen dat het na een toppatroon nu naar 512 beweegt. Maar blijft u op uw hoede. De indicatoren in de daggrafiek lijken al weer klaar met dalen en de omgeving blijft sterk liggen.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email