Beursverwachting van 18 juli 2021

Verwachting vorige week:
“Het was even schrikken donderdag maar het ziet er nog steeds prima uit. Verwachting blijft: gewoon wat hoger.”

Beursverwachting voor komende week: (Gepubliceerd: zondag 18 juli 2021)

AEX (daggrafiek):

De AEX steeg deze week van 732 naar 736,5 dus 4 punten. Maar woensdag werd een top gezet op 748 en daarna viel het 12 punten terug. Waardoor het gevoel nu toch is “daling”. Beleggers namen wat winst door hoogtevrees, vrees voor inflatie en vrees voor oplopen Delta-variant.

Technisch is het weer prachtig: er staat een klassiek toppatroontje in de candles maar de candle van vrijdag vond ook exact steun op de 736. Bij de indicatoren is het zoals zo vaak de laatste weken: ze staan gezond, mooi hoog maar dalen wat op de korte termijn. Als ze ver dalen dan wordt het vervelend, maar bij deze standen is het toch vooral afkoelen binnen een uptrend. Dus daar ga ik op dit moment nog vanuit.

Kanaal EF is verlaten en kan waarschijnlijk weg, even afwachten of we erin terugkeren. Belangrijker is kanaal CD, dat kanaal kan ons nog een tijd laten stijgen maar… het is wigvormig.

Bij deze indicatoren is de druk op lijn 736 niet groot. In principe zouden we daar maandag boven kunnen blijven. Zo niet, dan is 731 bij lijn C de volgende halte.

AEX (weekgrafiek):

Een positieve candle maar met een duidelijk negatief randje: het lichaam geeft aan: ik durf niet hoger. Met een loep valt een weerstandje op 738,5 te ontdekken. De candle van vorige week wilde niet dalen, deze wil niet stijgen. Dat duidt op wat pauze maar de trend is onderliggend sterk en lijn BM hield het ook deze week weer. Even belangrijk: de indicatoren staan ijzersterk, ook al zijn ze nu licht dalend. Overwegend is en blijft het beeld dus positief.

Shell:

De olieprijs zette deze week een top dus goed om eens naar Shell (RD) te kijken. Welnu. Shell heeft het gap naar beneden (18,5 – 17,4) precies gevuld (leve de TA!) en is exact op weerstand 18,5 afgeketst. Volgens het boekje kan Shell nu weer verder naar beneden. Maar de indicatoren staan inmiddels vrij goed dus ik verwacht eerder iets zijwaarts. Maar veel steun aan Shell zal de AEX niet hebben.

Dow Jones:

Hier geldt hetzelfde als bij de AEX. Met een verschil: hier is de weerstand op 34.880 veel duidelijker. Maar de DOW blijft hem wel opzoeken en testen. Wel of niet in kanaal PP2 blijven?

Nasdaq 100:

Sedert de dip in mei weer een ijzersterke uptrend. Deze week een negatieve candle, kan begin van een toppatroon zijn. Maar verder alles prima, indicatoren uitstekend en steun lijn R3 hield het deze week.

Bund:

De Bund is inderdaad weer boven lijn AM gekomen. Daarmee stijgt de Bund weer en daalt de Duitse rente weer. Wel weerstand op 176, maar met deze indicatoren lijkt het de aanzet voor een verdere stijging van de Bund.

Bitcoin:

Idem, idem, idem. Blijft zoals verwacht zwak. Blijft op weg naar 29.000.

Verwachting
Hmm. Overal wat toppatroontjes deze week. Maar nergens ernstig en geen reden voor paniek. Verwachting voor volgende week is wat lastig. “Zijwaarts” dus. Maar onderliggend is en blijft alles sterk. Beleggers hebben op deze recordniveau’s wat hoogtevrees. De bedrijfsresultaten zijn fantastisch – maar blijven ze dat voor lange tijd? Daarover denkt men na.

Veel succes met uw beleggingen de komende week!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email