Beursverwachting van 18 december 2016

Analyse weekend 18 december 2016

AEX verwachting: het wordt steeds beter

Daggrafiek AEX:

“Volgende week kalm hoger is het meest waarschijnlijk”. Dat kwam uit, maar we kwamen wel meteen hoger dan ik binnen een week gedacht had. De weerstand op 480 werd meteen al bereikt: vrijdag was het hoogste punt op 479,5. We moeten vaststellen dat de uitbraak uit de driehoek toch een echte uitbraak is geworden. Ook al leek het er weken op dat alle fut eruit was. De grafiek die we eraan overhouden is redelijk belachelijk. Een stijging in een rechte lijn van 448 naar 478: 30 punten op een rij. Indicatoren wijzen omhoog en kijk eens naar die RSI: die weet warempel overbought te raken! Het kan nu dus nog hoger gaan. Dat was in februari 2015 voor het laatst.

Daggrafiek Bollingerbands AEX:

Goed om in deze situatie de Bollinger erbij te halen. De gekte is duidelijk: de candles komen geregeld boven de bovenste lijn uit. Maar de Bollinger maakt ook duidelijk dat dit door kan gaan. De bovenste lijnen en de middellijn stijgen hard en de candles kunnen deze lijnen blijven volgen.

Weekgrafiek AEX:

De driehoek waar we uitbraken kunnen we nu vervangen door kanaal VW. We stijgen dus nog steeds binnen ons hoofdkanaal BB2 en kanaal CC2 en nu ook nog binnen het steilere kanaal VW. Tegelijkertijd zijn we nog in dalende correctiekanaal RA. Het ziet ernaar uit dat we die correctie binnenkort gaan verlaten. Lijn A was een belangrijke lijn: een neergaande lijn die de gehele AEX jarenlang in een groot dalend patroon gevangen hield. We kunnen concluderen dat we steeds meer los komen van de gevaarlijke lijn A. En dat is belangrijk. De weekgrafiek is gunstig. Indicatoren positief en de weerstanden op 480 en lijn R lijken daarmee wel te nemen. Dan ligt de weg vrij naar de top uit april 2015 op 510.

Weekgrafiek EUR/USD:

Ziedaar. De druk op 1,05 was erg groot en nu zijn we dan eindelijk er doorheen.

Verwachting De verwachting blijft hoger. Het beeld wordt alleen maar beter. De daggrafiek is redelijk idioot. Een dagje correctie lijkt onvermijdelijk maar dat zou alleen maar gezond zijn in een stijgende trend.
Een winstgevende beursweek toegewenst.

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwacting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email