Beursverwachting van 17 mei 2020

Verwachting vorige week: De AEX geeft in de weekgrafiek aan omhoog te willen en in elk geval niet lager te willen. De Nasdaq geeft flinke steun. De daggrafiek oogt vermoeid en de indicatoren blijven natuurlijk beroerd. Ik verwacht dat men hoger blijft proberen. 530 is de weerstand. Komen we daarboven of gaat het toch een keer corrigeren? 

Beursverwachting voor komende week (gepubliceerd zondag 17 mei 2020):

Daggrafiek AEX:

Vorige week sloot de AEX op 520,5 dit is aangegeven met de pijl. De dagcandle van vorige week vrijdag was een zielig candletje, een gevalletje twijfel vlak bij de horizontale weerstand op 520 en de weerstand van de gaplijn op 527. De daggrafiek oogde vermoeid maar de weekgrafiek was krachtig en de Nasdaq ook. Daarom was de verwachting dat we toch weer wat hoger zouden proberen, al schreef ik erbij dat ik het niet begreep en het misschien toch een keertje zou gaan corrigeren.

Welnu, de AEX kwam meteen maandag tot een 5 punten hogere koers van 525,5 maar toen was de stijging dan toch klaar. De stijging hield opnieuw op vlak bij de weerstand van de gaplijn op 527. En vandaar ging het lager. Dinsdag een beetje, woensdag een beetje en donderdag heel veel omdat de FED niet deed wat men hoopte: de FED maakte de rente niet negatief.

Donderdag daalde de AEX tot 493. Vrijdag begon wat hoger, het kwam tot 508,5 (waarmee het kleine gapje naar beneden van donderdag ook weer gesloten is) maar we sloten deze week op 520,3. Al met al dus 20 punten eraf deze week. Een beweeglijke week, maar toch geheel binnen de zijwaartse beweging van de laatste drie weken.

We houden over een daggrafiek die een dubbele top heeft gezet bij de gaplijn op 527 en nu aan een correctie begint. Het lijkt appeltje-eitje: dubbele top bij gap, en dan terug naar beneden, richting de steun op 474 of nog lager. Maar van een dergelijke daling ben ik nog niet zo zeker. De zijwaartse beweging van de afgelopen drie weken heeft namelijk tot een afkoeling van de indicatoren geleid. Als ik alleen naar de indicatoren zou kijken dan zou ik juist met een draai naar boven rekening houden.

Weekgrafiek AEX:

Grappig. Vorige week was de daggrafiek zwak maar de weekgrafiek erg sterk. Deze week twijfel ik over de daggrafiek, hij lijkt zwak maar de indicatoren lijken klaar voor een draai naar boven. En nu is juist de weekgrafiek omgekeerd: die is nu zwak. De candle van deze week omvat die van vorige week bijna geheel. Eigenlijk was echt geheel nodig voor een zuivere top. Maar goed, het lijkt toch veel op een top. En daarmee duidt de weekgrafiek toch vooral op verzwakking.

Weekgrafiek Dow:

De candle van de DOW is wat minder negatief dan bij de AEX. De DOW zit klem. Deze week steun gevonden op de 23400 en op de MA200 en opnieuw weerstand gevonden bij lijn C. Indicatoren blijven natuurlijk dramatisch laag en dat maakt het allemaal lastig te beoordelen. Meer kans naar beneden lijkt het.

Weekgrafiek Royal Dutch:

Shell heeft het neerwaartse gap gevuld, precies (echt heel precies) daar de top gezet en beweegt nu dus naar beneden. Dus rampzalig? Ik verwacht het niet. De indicatoren lijken uit te bodemen. Sterk is Shell uiteraard geheel niet dus afblijven. Boven de weerstand 16,6 wordt het weer wat.

Weekgrafiek Bitcoin:

Voorzichtig verder stijgend.

Verwachting
De zwakte lijkt te overheersen.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email