Beursverwachting van 17 maart 2019

Beursverwachting weekend 17 maart 2019

Daggrafiek AEX:

De verwachting luidde: De correctie kan wat doorzetten richting 520. Ik houd rekening met een bodem boven 520.”

De verwachting was de correctie voltooien om dan verder omhoog te kunnen gaan. Ik hield rekening met een bodem boven de steun op 520 omdat de AEX zo krachtig is. Welnu, de kracht was nog veel groter dan ik dacht. Er kwam helemaal geen bodem, geen voltooiing van de correctie maar: meteen door. De belangrijkste reden is het vermoeden dat Trump en China de handelsoorlog gaan beëindigen.

De daggrafiek ziet er nu heel positief uit. De RSI heeft steun gevonden op lijn Z. De MACD gaat naar boven crossen. De AEX kan door naar 560.

Weekgrafiek AEX:

Een stevige candle. AEX wil door naar weerstand 560 en zo te zien ook meteen door naar de top op 572. Indicatoren goed.

Weekgrafiek ING:

De verwachting was: “We zullen het snel weten: boven of onder lijn A? Op dit moment lijkt het een eenmalige tik. Hoewel de MACD negatief is staan de indicatoren redelijk. Het wordt beslist spannend bij A. Even naar steun 9,73 en dan terug?”
ING slaagde erin boven lijn A te blijven. Dat is zeker goed nieuws voor de AEX. Dat neemt natuurlijk niet weg dat het er zwak bijligt. De indicatoren blijven twijfelachtig. Goed is dat steun A het houdt, maar verder is het vooral op hoop van zegen.

Weekgrafiek Air France:

Air France zit in een stijgend kanaal maar heeft ook een niet te missen toppatroon neergezet. We kunnen dus weer naar de onderkant van het stijgend kanaal. Als we daar inderdaad aankomen dan staan op dat moment de indicatoren beroerd en wordt het zeker spannend of het kanaal het houdt.

Weekgrafiek Bitcoin:

Ook deze week blijft de analyse hetzelfde: Bitcoin blijft zwak en gevaarlijk. Houdt voorlopig de steun van de MA200 en de 3080. Indicatoren gevaarlijk laag. Bitcoin zoekt voorzichtig een weg naar wat hoger. Niet aankomen beneden 5840, wachten en wachten.

Verwachting
De verwachting is sterk: de AEX wil verder omhoog. Eerst naar 560 dan waarschijnlijk door naar 572.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

U kunt woensdag stemmen op Franciscus!

Als u in de provincie Utrecht woont en u wilt Franciscus een plezier doen dan kunt u woensdag op hem stemmen! Franciscus Roorda staat voor het CDA op plaats 20 voor de Provinciale Staten van Utrecht en op plaats 6 voor waterschap HDSR. Bij het waterschap zet hij zich in voor de natuur en lage lasten.

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email