Beursverwachting van 17 juni 2018

Beursverwachting weekend 17 juni 2018

De verwachting was: “Krachtige grafiek, nu even wat aan het corrigeren. Deze week kan het nog wat lager, maar pas op de draai naar boven.”

Daggrafiek AEX:

Het werd een stuurloze week. Heen en weer tussen 558 en 568. Uiteindelijk kwamen er bijna twee punten bij, ondanks de terugval op vrijdag.

Er is weinig veranderd, maar duidelijk was wel dat lijn C2 weerstand biedt en daarmee werd de lagere top bij 568 bevestigd. De indicatoren blijven wat naar beneden wijzen. Maar tegelijkertijd blijft de trend nog steeds omhoog en de grafiek krachtig.

Weekgrafiek Aegon Overzicht:

December 1998 piekte Aegon naar 55,9. Eind 2000 zette een daling in. En daar staan we nu op 5,2. Minder dan 10% van de top-waarde. En het overzichts-plaatje is niet best: de weg naar beneden is weer ingezet.

Weekgrafiek Aegon Detail:

Aegon brak twee weken geleden door stijgende lijn Z en door de (toch al dalende) MA 200.
De indicatoren staan beroerd. Aegon wil naar de steun op 5.

Weekgrafiek Arcelor Overzicht:

Ook Arcelor heeft klappen gehad. Sedert begin 2016 bevindt het fonds zich in een stijgende trend. Daarbij biedt momenteel de lijn op 31,5 weerstand. De indicatoren blijven bij wat daling bovenin, de RSI is lang niet beneden de 50 geweest. Een nieuwe aanval op de 31,5 lijkt daarom mogelijk.

Weekgrafiek Bitcoin:

Ik schreef al een paar keer dat de Bitcoin de vorige bodem wilde opzoeken en dat het nog te vroeg lijkt voor een instapmoment. De laatste twee weken daalt het door en we zijn nu bijna bij die bodem. De indicatoren staan niet dramatisch. Het is mogelijk dat de bodem gaat houden.

Weekgrafiek Olie (light Crude):

Zoals verwacht ook deze week weer wat lager. Steun van MA 200 blijft nabij en de indicatoren blijven redelijk bovenin. Na wat correctie kan het naar boven gaan draaien. De vraag is dan: boven 70 of niet?

Verwachting
Krachtige grafiek, nu even wat aan het corrigeren. Momenteel rommelig, verwachting is ook wat rommelig. Het is een rustige tijd.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email