Beursverwachting van 17 januari 2021

Verwachting vorige week
Trendlijnen zijn belangrijk en kunnen dus flink weerstand bieden. Maar op dit moment mogen we verwachten dat ze er allemaal aangaan. De grafieken zijn nu eenmaal erg sterk en de indicatoren prima.

Beursverwachting voor komende week: (zondag 17 januari  2021)

AEX (daggrafiek):

Maandag, dinsdag en woensdag zagen we de weerstand van trendlijn B3 in actie: de AEX bewoog niet en kwam er niet doorheen. Donderdag ging de AEX er met een sprong overheen. En vrijdag vond meteen de terugtest van de uitbraak plaats: exact terug tot lijn B3. Geheel volgens het boekje. Volgens datzelfde boekje kunnen we nu verder omhoog.

De daling van vrijdag is ook zichtbaar bij de indicatoren. De RSI lijkt nu alweer de overbought-zone te willen verlaten. De Stochastics crost neerwaarts maar staat erg hoog en sterk. De MACD (altijd trager) crost niet en staat ook erg hoog. Al met al: indicatoren gewoon goed.

AEX (weekgrafiek):

Een mooie voortzettings-candle van de zeer krachtige stijging. De voortzetting is wat bescheiden. De uitbraak is nog in de beginfase, er is meer nodig voor een overtuigende uitbraak. Dat “meer” is bij deze uitstekende indicatoren goed mogelijk. In de weekgrafiek is er nog geen echte uitbraak en zeker nog geen terugtest.

DAX:

De DAX had een zwakke week en daalde. Maar technisch ligt de DAX er goed bij. De DAX is al een tijd terug in het stijgend kanaal A2A en uitgebroken boven de horizontale weerstand M. Die uitbraak is vorige week al teruggetest. Het lijkt of de DAX nog een keer wil terugtesten maar de indicatoren staan ook bij de DAX gewoon goed dus hogere koersen zijn toch de verwachting.

Dow Jones:

Ook de DOW kende een lagere week. Maar de DOW bleef boven trendlijntje F. De indicatoren MACD en Stochastics staan zeer hoog en toppen wat. De RSI staat ook goed en daalde wat. Al met al een stijgende grafiek met goede indicatoren, het kan dus blijven stijgen. Maar de echte weerstand bij verder stijgen is natuurlijk de trendlijn E3.

Heineken:

Heineken heeft het Corona-gap van maart gevuld, daarna het gap netjes teruggetest en kan nu verder stijgen. Heineken is terug in stijgend kanaal BC en zou verder kunnen stijgen. Op dit moment hapert de stijging maar de indicatoren staan goed. Het wachten is op een impuls die Heineken naar 95 kan brengen.

Bitcoin (daggrafiek):

Bitcoin heeft bij 40.000 een lagere top gezet. De MACD staat zeer hoog maar daalt nu wat. De Stochastics herstelde wat maar is in principe dalend, RSI blijft vrij goed. Bitcoin zou even nog wat lager kunnen.

Bitcoin (weekgrafiek):

Het blijft een belachelijke grafiek. Bitcoin corrigeerde tot 30.000 deze week. Maar de grafiek blijft ijzersterk en de indicatoren erg hoog. Kortom, op dagbasis kan het even wat lager maar de vaart blijft waarschijnlijk erin.

Ethereum (weekgrafiek):

De weekgrafiek van Ethereum is precies hetzelfde als bij Bitcoin. De verwachting dus ook.

Verwachting:
De AEX is bezig uit te breken. De VS en DAX hielpen deze week niet maar het beeld blijft ook daar positief en verder stijgen heeft voor de AEX toch de meeste kans.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email