Beursverwachting van 16 oktober 2016

Analyse weekend 16 oktober 2016

AEX-verwachting: (Nog) geen reden voor paniek, maar voor hoelang?

Daggrafiek AEX:

dag

Lezers, eerst slecht nieuws uit China (handelscijfers) dan goed nieuws uit China (inflatie). Aegon verliest 6%, Aegon wint 5% (na een aanbeveling).  Het resultaat: u raadt het al: 450. Veel meer valt er niet te vertellen over de daggrafiek. We kwamen donderdag onder de steun 448 maar lijn C hield stand. En vrijdag weer boven 448. Het korte termijnbeeld blijft licht positief,  meeste kans heeft een vervolg naar boven uit de driehoek(en). De indicatoren werden wel wat zwakker.

Weekgrafiek AEX (detail):

week-detail

Deze week niets gebeurd, een twijfelcandle.  De indicatoren op weekbasis zijn vrij goed.

Weekgrafiek AEX (overzicht):

week

Wanneer we de weekgrafiek in wat meer overzicht bezien, dan zien we een uptrend. Van links naar rechts stijgen de koersen, dat is duidelijk. Ik meld u dan ook geregeld in de analyse dat we een positieve ondertoon hebben. Niettemin moeten we ons de vraag stellen hoe lang deze trend nog duurt. Van 200 in 2009 zijn we nu gestegen tot 450. We beleven momenteel een pauze, een pauze die in een uptrend normaalgesproken betekent dat we daarna weer verder omhoog kunnen. Maar ik houd er rekening mee dat de trend nu wel lang genoeg heeft geduurd. De driehoek in de RSI wacht op een uitbraak. De vorm van deze driehoek maakt een daling meer waarschijnlijk. En dan is er de stijging naar 500 in 2015. De hele weekgrafiek geeft me de indruk van een soort enorme, uitgerekte kop-schouder. Met lijn C als neklijn en de 500 als kop. We zijn al twee keer onder C geweest en daarmee is de kopschouder officieel mislukt. Maar toch. Het lijkt erop. Een correctie naar lijn B bij 390 zit er aan te komen denk ik. Een renteverhoging in de VS kan daarvoor de trigger zijn.

Verwachting Korte termijn blijft licht positief.

Een winstgevende beursweek toegewenst.

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email