Beursverwachting van 16 juni 2019

Beursverwachting weekend 16 juni 2019

Daggrafiek AEX:

De verwachting van 9 juni luidde: “De volgende week is meest waarschijnlijk dat we verder omhoog kunnen. Of het ook op langere termijn blijft stijgen hangt er vanaf in hoeverre de indicatoren in de weekgrafieken gaan verbeteren. In principe lijkt me dat wel mogelijk. Maar goud geeft aan dat er geld uit de markten wegloopt. Dus gewoon de komende weken van week tot week bekijken.”

We stegen deze week drie punten, van 550,2 naar 553,2. Maar vrijdag was een moeizame dag. Wel veerden we vrijdag op van het laagste punt zodat de resterende candle op een hammer lijkt en daarmee duidt op bodemvorming. Belangrijk is ook dat 558 deze week duidelijk de weerstand was. Ik heb de groene neklijn N getekend, daarboven zien we een dreigend kop-schouderpatroon. Al met al ziet het beeld er aarzelend uit. De RSI en de stochastics draaien naar beneden, daarbij is de RSI niet erg hoog gekomen en dat is geen goed teken. Daarentegen komt de MACD juist uit de negatieve zone. Maar hoelang?

Weekgrafiek AEX:

In de daggrafiek was de laatste candle een hammer. In de weekgrafiek zien we het omgekeerde: de laatste candle is een hanging man: de AEX had moeite met de 560 en ketste daar op af. De candle van de vorige week geeft een stevige bodem op 535 aan. De conclusie is dat we voorlopig klem zitten tussen 535 en 560. De indicatoren staan neutraal. De indruk die ze me geven is: het kan even hoger en dan hard omlaag.

Weekgrafiek DOW:

Zoals zo vaak doet de DOW het beter. Die blijft gewoon heel hoog staan. Vorige week met een stevige candle tot trendlijn E2 gekomen. Nu deze week even pauze maar de richting is hier nog: omhoog. De indicatoren staan redelijk, de stochastics is niet erg laag geweest en crost nu omhoog.

Weekgrafiek EUR/USD:

We hebben lang niet gekeken naar EUR/USD want er gebeurde niets. Vorige week gebeurde er wel wat: de Euro herstelde flink doordat de dollar daalde wegens kans op renteverlaging in de VS. Veel analisten meenden dat dit de draai was. Maar nee, deze week ging het weer even hard naar beneden. Het schiet niet op maar vroeg of laat komen we onder lijn c2 en dan gaan we naar 1,08. Althans, dat verwacht ik.

Weekgrafiek Bitcoin:

Nu weer omhoog. Indicatoren staan heel hoog. Bitcoin kan komende week weer wat verder omhoog. Daarmee verbetert de Bitcoin. Als de indicatoren hoog kunnen blijven dan is er kans dat we de “correctie” al hebben gehad.

Verwachting:
De positieve DOW geeft zeker steun in de rug. Maar voor komende week zijn wat lagere koersen toch het meest waarschijnlijk.

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email