Beursverwachting van 16 juli 2017

Analyse weekend 16 juli 2017

Lezers, de verwachting was: “We zitten in een bescheiden correctie. De Dax biedt precies hetzelfde beeld. De DOW deed deze week niks en blijft heel hoog. De EUR/USD deed weinig. Op dit moment is het nog steeds een bescheiden correctie in een stevige uptrend. Op grond van de weekgrafiek moeten we toch een vervolg naar beneden verwachten. Maar voorlopig blijven we in beheerst dalend kanaal TU en is er nog steun bij 497.”

Daggrafiek AEX:

Al met al leek een vervolg van de daling meest waarschijnlijk. Maandag en dinsdag gebeurde er niets. Er gebeurt al tijden niet veel. Maar woensdagmiddag sprak Yellen over de rente en de steunmaatregelen. Ze zei niets geks. Niets onverwachts. Wel dat de economie er goed voor staat. Voor de markten was dat het sein om een sprint naar boven in te zetten. Waardoor de verwachting dus niet uitkwam. De daggrafiek werd er wel leuker door. Technisch is de situatie nu boeiend. Er is opnieuw kracht in de markt en we zijn vrijdag gestopt bij de horizontale weerstand op 521 en bij de bovenkant van dalend kanaaltje TU. Zo’n kruising biedt altijd goede kans op een doorbraak: ik verwacht dat we er maandagmorgen meteen boven gaan.

Het dalend kanaal TU kan nog steeds een vlag zijn. Breken we naar boven dan is theoretisch 521 + (521-459=62) = 583. Leuk. Moeten we wel definitief boven trendlijn B2 komen. Even afwachten maar.

Minder vrolijk ben ik nog over de indicatoren. Zeker, ze draaien naar boven. Maar zo te zien wordt het een lagere top. Ook even afwachten maar. Op zich hoeft een lagere top geen drama te zijn, het kan ook een pauze aangeven.

Weekgrafiek AEX:

Geen twijfel mogelijk: het patroon is hier een vlag. De laatste drie candles vormen een klassiek bodempatroon: uitbraak naar boven komt eraan. De RSI is weer boven de schuine steunlijn gekomen en draait naar boven. Tot zover het goede nieuws. Het slechte nieuws is ook hier dat verder de indicatoren achterblijven. De Stochastics en de DI zijn zwak.

Weekgrafiek AEX MACD:

Nemen we de andere indicatoren van de weekgrafiek erbij dan blijft de twijfel. De MACD is nog positief maar heeft negatief gecrosst. De Coppock daalt, de trendindicator ADX daalt.

Verwachting We zullen de week wel weer positief beginnen. Een hardnekkige traditie. Voor de rest van de week ziet het er ook goed uit. Toch verwacht ik na de uitbraak uit de vlag nog geen knalfeest. De indicatoren blijven me teveel achter. Zoals altijd: stijging van de koersen zal ook leiden tot verbetering in de indicatoren. Maar toch… de zwakte is gesignaleerd. Eigenlijk verwacht ik de zoveelste mislukte uitbraak boven trendlijn B2. En dan een kalme zomer. Zoiets ongeveer. Volgende week weten we weer meer.

De gebruikte software: ProRealTime. Met regelmaat krijg ik vragen over de software. Welke is het en is het aan te raden? De “software” staat niet op mijn PC maar ergens in de cloud, ik log via de browser in op de software van ProRealTime . En tevreden ben ik zeker. Ooit begonnen als Chartnet gebruik ik het al vele jaren, na eerst andere pakketten te hebben gehad. Voor mij zijn de grafieken loupzuiver en de indicatoren goed in te stellen. Als u alleen daggrafieken nodig heeft dan kunt u er een gratis account aanmaken en heeft u de grafieken van alle markten, grondstoffen, valuta, bonds.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email