Beursverwachting van 16 februari 2020

Beursverwachting weekend 16 februari 2020

Verwachting vorige week.
Ik verwacht een rommelige week. De AEX heeft aangegeven niet te willen zakken. Maar weerstanden zijn vlakbij en de indicatoren in de weekgrafiek – die wel hoog staan – dalen. De weekcandle is buitengewoon sterk maar toch sluit ik deze week een wat lager slot niet uit.

Daggrafiek AEX: 

Niks misschien een wat lager slot. De AEX knalde deze week omhoog op een manier die iedereen verbaast. Analisten wijzen op het banenrapport in de VS van vorige week vrijdag. Dat was zo goed dat er een blijvende impuls vanuit gaat: de economie in de VS doet het goed. Alle kans voor herverkiezing Trump dus.

Vorige week stonden we op 616 bij het horizontale pijltje. Nu 629: 13 punten erbij. We zaten opnieuw in de wig DE. We waren daar al een keer naar beneden uitgegaan, dat was vals, dus konden we nu volgens de TA naar boven eruit. De uitbraak uit de wig werd technisch heel mooi teruggetest bij de zwarte pijl omhoog. Daarna kon de uitbraak conform de regels van de TA verder gaan. En er is een derde “TA special” deze week: we zien dat de AEX warempel naar boven uitbreekt uit het lange-termijn trendkanaal BB3. Kortom, het koersdoel 692 komt steeds meer als “normaal” over. De wig kan weg. De indicatoren staan heel hoog: er zit nog meer in het vat.

Weekgrafiek AEX:

Op de zeer sterke candle van vorige week volgde een verdere stijging. Zeker niet onlogisch, maar ik durfde zoveel niet te verwachten. Het ziet er dus goed uit. Ik zie wel dat een aantal indicatoren een eerste negatieve crossing maakt. Maar waarschijnlijk komt de top pas bij de tweede of derde crossing want dit is een zeer trendmatige beweging. In een zijwaartse beweging is één crossing genoeg voor een correctie. Nu zeker niet.

Weekgrafiek DAX:

Ook de DAX had twee sterke weken. Toch blijft het een heel andere grafiek dan de AEX. De DAX moet eerst boven trendlijn A zien te komen, en dat is niet eens de bovenste trendlijn. Dat is B. Indicatoren vergelijkbaar met de AEX, maar ietsje lager. Ik zou verwachten dat de DAX toch even afkoelt bij lijn A.

Weekgrafiek Bitcoin:

Bitcoin steeg inderdaad wat verder. Maar zoals gezegd de indicatoren blijven achter. Het lijkt er op dat we niet veel verder gaan komen.

Weekgrafiek EUR/USD:

Yep. Daar gaan we dus. Het zou me verbazen als deze keer lijn C2 het weer houdt. De indicatoren staan beroerd. Maar we zijn er pas doorheen als de steun het inderdaad niet houdt.

Weekgrafiek Bund:

Niet veel veranderd. De Bund is aan het toppen bij A2. De indicatoren blijven ver achter. Op termijn gaan we toch naar 168 denk ik.

Verwachting
Ik verwacht bij deze kracht dat we hoger gaan, maar ik verwacht ook dat we de uitbraak gaan terugtesten. In de daggrafiek staan de indicatoren wel heel erg hoog en in de weekgrafiek maken ze een eerste neerwaartse crossing. Kortom: hoger, maar ergens even een stap terug en niet te zeggen wanneer dat precies is.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email