Beursverwachting van 16 augustus 2020

Verwachting vorige week:
De mogelijkheid bestaat dat de AEX even teruggaat naar 535 om de bodem te bevestigen. Maar in principe zijn we in een rustig stijgend kanaal en kunnen we weer wat hoger. De Nasdaq ging afgelopen week ook weer wat hoger. Tegelijkertijd laten goud, zilver en Bitcoin zien dat men toch ook geld weghaalt bij de aandelen.

Beursverwachting komende week (gepubliceerd zondag 16 augustus 2020)

AEX Daggrafiek:

Het werd een beweeglijke week. Hoog, laag, en uiteindelijk sloten we onveranderd. De AEX piepte even boven 573 maar hield dat niet vol. Vrijdag vonden we steun op de MA200. Indicatoren: de Stochastics staat goed. De MACD staat matig en de RSI draait naar beneden. Al met al is de daggrafiek ietsje zwakker dan vorige week.

AEX Weekgrafiek:

Onveranderd. Maar geen fijne candle. Deze candle kan het begin zijn van een nieuw topje, iets lager dan de vorige top op 586. Steun gevonden deze week op 560. Positief is dat de MA 200 stijgend is, we zijn in een stijgend kanaal en de indicatoren blijven goed. Totaal plaatje is echter zwakker dan de vorige week.

Dow Jones:

Bijzonder! De DOW had wel een goede week en probeert nu boven het stijgende kanaal EE2 te komen. De beweging blijft omhoog, de indicatoren staan gewoon goed, dus die uitbraak is mogelijk. Kan zijn dat er eerst een pasje terug nodig is. We hebben een enorme uitbraak naar beneden uit EE2 gezien door Corona maar die is “mislukt” want we zijn toch weer terug in EE2. Dus kunnen we nu weer boven EE2. Nasdaq bleef deze week onveranderd (hoog). Bitcoin ook onveranderd.

Olie: 

Olie moest van heel ver komen maar het is gelukt. Nu terug bij de belangrijke weerstand 42. De MACD staat (uiteraard) nog wat zwakjes maar alle indicatoren zijn bezig met herstel en de Stochastics staat alweer gewoon goed. Ik verwacht dat het geleidelijk nog hoger kan.

Verwachting:
De AEX zit in een wat lastige fase. Onderliggend is het goed, stijgend. DOW stijgt ook nog. Maar afgelopen week geeft voor de korte termijn wat zwakte aan. De tweede-golf Corona-berichten doen de markt geen goed. Maar Rusland maakt nu een vaccin bekend.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email