Beursverwachting van 16 april 2017

Analyse weekend 16 april 2017

AEX verwachting: Verdere correctie. Vinden we steun op 510?

Daggrafiek AEX:

Lezers, de verwachting was topvorming tussen 522 (week) en 525 (dag). Vorige week sloten we op bijna 519. Deze week was het inderdaad slapjes en uiteindelijk gingen er drie punten af naar een slot op 515,8. We kwamen woensdag nog even tot 521, precies tot de eerste horizontale weerstand in de daggrafiek.  De echte weerstand van trendlijn B2 bij 525 werd niet gehaald. We hadden dus inderdaad een weekje topvorming. Maar om nu te zeggen dat er al een duidelijke top is gevormd: nee. De index doet het kalm aan maar blijft wel nog boven de stijgende trendlijn R. De indicatoren bewegen ter afkoeling wat naar beneden maar staan nog hoog.

Daggrafiek DOW:

Hier is de corrigerende beweging wat duidelijker. Donderdag bewoog het echt wat lager en dat resulteerde in indicatoren die nu wel echt zwak staan. Het beeld wordt daardoor negatiever dan vorige week. Nu geen pauze meer maar een beweging naar trendlijn VM toe. Kortom: wat duidelijker corrigeren hier. Geen paniek, we blijven nog steeds in een stijgend kanaal. Zelfs als we onder VM komen, maar dat moeten we nog afwachten.

Weekgrafiek AEX:

Vorige week waren we met wat wringen nog wat verder gestegen maar nu staat er dan een dalende candle. De beweging blijft niettemin naar boven en de indicatoren blijven op topniveau. Een kalme beweging naar 510 lijkt voor de korte termijn het meest waarschijnlijk.

De Bund ging afgelopen week wederom nog hoger en de EUR/USD wederom wat lager. De Italiaanse rentefuture bleef wel achter. De markt zoekt weer de veiligheid van de Bund en ziet dus wat risico. Noord-Korea wordt kennelijk ingeschat als “wat risico”.

Verwachting Het is allemaal rustig. Al een tijd. De AEX blijft nog opwaarts gericht maar voor de komende week is het meest waarschijnlijk dat wat verder wordt gecorrigeerd richting 510. De daggrafiek van de DOW steunt dat scenario. Steun heeft de AEX van de trendlijn R in de daggrafiek die nu bij 514 loopt. Lijn R stijgt wel erg hard. Komen we inderdaad bij 510 dan staan we dus wat beneden de trendlijn. Dat vind ik eigenlijk niet zo spannend. Van meer belang is de vraag of 510 steun gaat bieden.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email