Beursverwachting van 15 september 2019

Beursverwachting weekend 15 september 2019

De verwachting van 8 september luidde: “De verwachting moet hoger zijn want het meeste wijst omhoog. Tegelijkertijd zou een normaal mens ook eens wat pauze verwachten. Zijn er aanwijzingen voor een pauze? Ja, er zijn wat gapjes in de daggrafiek, er zijn wat weerstanden in de buurt. En de indicatoren zijn wat lastig te lezen: blijven ze nu achter of creëren ze juist de ruimte voor verdere stijging? Dus even een tikkie terug kan, maar de richting is omhoog. Het is nog niet het moment om short te gaan.”

De AEX steeg wederom, deze week met 1,2%. Van 569,8 naar 576,8. De ECB verlaagt opnieuw de rente en gaat weer met miljarden stimuleren. Voor onbeperkte tijd! Gewoon, omdat het kan. Of misschien kan het wel niet, maar daar komen we dan vanzelf nog wel achter. Van de centrale banken mogen de economieën geen recessie meer meemaken. Geen gezeik, iedereen rijk is het devies.

Daggrafiek AEX:

Het beeld is nauwelijks veranderd. Nieuw is dat de weerstand op 573 is genomen. De AEX probeert nu de 576 uit te nemen. Intussen is het beeld bizar. Na een flinke daling nu alweer een ononderbroken stijging vanaf 538 naar 576. Wel handelsoorlog, geen handelsoorlog, dat is alles bepalend. Waarbij de onderstroom positief is en blijft want er is nu eenmaal geen alternatief dan het kopen van aandelen. De indicatoren staan hoog en goed. Het wil nog verder omhoog, weerstand is er volgende week van trendlijn B2 bij 582.

Weekgrafiek AEX:

IJzersterk. Stochastics beweegt naar boven. MACD blijft echter ook deze week achter. Dat betekent voor mij dat bij neklijn N toch weerstand verwacht kan worden. N loopt volgende week op 587,5.

Daggrafiek ASML:

Van ASML schreef ik vorige week dat het helemaal los was. Dat bleek. Er kwam deze week opnieuw 12% bij. Ja, 12 %. Indicatoren uitstekend: ook dit kan nog hoger.

Weekgrafiek ASML:

Vorige week schreef ik bij de weekgrafiek: “Hoog, hoger, hoogst. Er zit geen rem meer op. En in de weekgrafiek staan de indicatoren ook nog eens goed. Kan dus nog hoger”. Je verwacht het misschien wel, maar als het gebeurt dan blijft het nog bizar. ASML op 226 is bizar. Maar, het wil nog hoger. Niets wijst op pauze.

Weekgrafiek Unilever, Overzicht:

Unilever bewoog jarenlang zijwaarts tussen 13 en 25, saaier kon het niet. Augustus 2011 begon het te stijgen boven lijn A. Oktober 2014 trad een versnelling op en nu stijgt het boven lijn B in trendkanaal BB2. Simpeler is het om te zeggen: sinds 2011 blijft Unilever boven zijn MA200. De stijging van de AEX wordt dus gesteund door Unilever.

Weekgrafiek Unilever:

Maar nu stijgt Unilever even niet. Vorige week is een top gezet en Unilever daalt nu. Het lot van een defensief aandeel in een euforische markt. Indicatoren staan goed maar gezien het toppatroon – en gezien de euforische markt – kan het komende week met Unilever weer wat lager.

Weekgrafiek Bitcoin:

Bitcoin blijft pauzeren. De MACD blijft in de positieve zone, de Stochastics aarzelt. Zolang de MACD positief blijf is de kans dat de Stochastics naar boven draait het grootst. En dan kan Bitcoin weer gaan stijgen. Kwestie van geduld lijkt me.

Verwachting
Hoger en hoger. Een dergelijke stijging zonder eens te corrigeren is niet gewoon. Dus er kan altijd even wat vanaf, maar de richting is omhoog en dat is ook de verwachting voor volgende week. Donderdag rentebeslissing in de VS. Waarschijnlijk luisteren ze niet naar Trump.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email