Beursverwachting van 15 november 2020

Verwachting vorige week:
Als we maandag gewoon hoger beginnen dan ziet het er erg goed uit. De AEX lijkt zich op te maken voor een eindejaarsrally.

Beursverwachting voor komende week (gepubliceerd zondag 15 november 2020)

 

AEX (daggrafiek):

De AEX was vorige week gestopt bij 573. Bij de kruising van weerstand van lijn 573 en van lijn W. We zien vaak dat de AEX door zo’n kruising heen gaat.

Ik gaf aan dat we maandag wel over de kruising zouden springen en dat gebeurde overtuigend – meteen een gap omhoog van 8,5 punten. Normaal genoeg punten voor een hele week.

We houden over een ingewikkeld plaatje. Boordevol lijnen en boordevol informatie. Mijn excuses voor deze AEX. Het meeste belang heeft het grote gap 600 – 616 dat in februari ontstond door de corona-crisis. We zijn nu weer terug bij dat niveau maar we mogen van dit gap behoorlijke weerstand verwachten. De AEX kwam maandag al meteen tot deze 600. Een beweging van 27 punten op een dag…..  Maar de rest van de week bleef deze weerstand goed voelbaar.

Verder zien we het gap dat deze week ontstond. Het is mogelijk dat de uitbraak wordt teruggetest. Dan gaan we terug naar de onderkant van dit gap op 581. In principe zit de AEX dus tussen 581 en 600.

Verder zien we dat de AEX is teruggekeerd in stijgend kanaal VW. Daar waren we eerst onder gezakt. Nu we teruggekomen zijn kunnen we volgens Bartjes nu ook boven dit kanaal uitstijgen. Dat zou over enkele weken ergens bij 630 / 640 kunnen zijn. In elk geval is de terugkeer in dit kanaal positief.

Tenslotte beweegt de AEX zich sinds het dieptepunt in maart 2009 op 196 – jazeker, 196 ! – in stijgend trendkanaal BB3 met daarbinnen de tussenlijn B2. Als de AEX de volgende week erin slaagt het gap 600 – 616 binnen te gaan dan is daar bij 606,5 meteen weer weerstand van lijn B2.

De indicatoren staan allemaal goed, ook de MACD is niet meer zo vlakjes.

AEX (weekgrafiek):

De weekgrafiek is gelukkig veel eenvoudiger. We zijn eindelijk – en overtuigend – uit de cirkel van het zijwaarts gedoe. Ook hier nu vooral de weerstand van het gap dat hier op 600 – 617 loopt.

Ik zie dat ik vorige week een patroon heb gemist. Binnen de cirkel had zich ook nog een vlag gevormd. Ik heb dat patroon nu met de rode lijnen aangegeven. Het is een dalende vlag en dat is een sterk bullish patroon. De AEX heeft dus ook deze vlag overtuigend verlaten en dat is een sterk positief signaal. De vlag begon na de stijging 389 – 588 dus 199 punten. De vlag werd verlaten op weerstand 573. Het koersdoel van de vlag is dan 573 plus 199 = 772.

Vraag: meneer Roorda, gelooft u nu echt in een koersdoel van 772? Antwoord: ja, waarom niet?

De indicatoren in de weekgrafiek draaien mooi naar boven.

ASML:

Toch nog maar even naar ASML kijken. Volgende weken zullen we ook naar andere aandelen kijken. Juist. Als verwacht ook hoger en eigenlijk tijd om in te stappen dus. Maar, nu zijn we dus precies bij de weerstand aangekomen. Een dubbele top bij 360 is mogelijk. De indicatoren zijn wel stijgend maar niet superpositief, ze blijven wat achter. Ook gezien de onderliggende kracht zou ik hier wel durven instappen. Maar dan pas bijkopen als de weerstand ook echt gebroken is. Ik verwacht dat wel, maar er kan een aarzeling aan vooraf gaan. Stoploss is beneden 295.

Verwachting:
Enorm veel informatie deze keer. Maar laten we aannemen dat ze maandag weer doen wat ze meestal doen: vol goede moed aan de week beginnen. Er is hoop op vaccins, maar ook vrees voor steeds meer besmettingen. Als we maandag stijgen dan is ASML wellicht meteen boven de weerstand en de AEX treedt dan in het gap 600 – 616. Rond 606 is er de weerstand in de daggrafiek van lijn B2. Komen we daar maandag ook meteen boven?
Verwachting in elk geval: hoger.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email