Beursverwachting van 15 januari 2017

Analyse weekend 15 januari 2017

AEX verwachting: op weg naar 500

Daggrafiek AEX:

Met de blauwe lijntjes bovenin is een vlaggetje aangegeven dat de laatste dagen werd gevormd. Vrijdag brak de AEX zoals het hoort naar boven uit dat vlaggetje. Volgens de technische analyse mogen we nu dus een vervolg naar boven verwachten. Indicatoren draaien weer naar boven maar gaan wel een lagere top vormen.

Weekgrafiek AEX:

Keurig. Deze week geen voortgang, maar dat kan een normale pauze binnen de trend zijn. Indicatoren sterk. RSI en Stochastics zouden hier kunnen toppen, maar dat is nog niet te zien. Het is mogelijk dat de twijfelende week-candle onderdeel is van een toppatroon, maar ook dat weten we nog niet.

Weekgrafiek AEX (MACD):

Sterk. Alle indicatoren stijgend.

Weekgrafiek EUR/USD:

Aan de daggrafiek konden we enige weken geleden al zien dat er een draai zat aan te komen. De daggrafiek wordt intussen na de stijging van 1,0430 naar naar 1,0640 alleen maar sterker. Maar aan de weekgrafiek zien we wel dat het grotere beeld uitermate zwak blijft. Oppassen dus met long gaan.

Verwachting Zoals verwacht blijven we op weg naar 500. Het grote beeld is sterk. Voor de komende week oogt het in principe ook goed. Veel correctie heben we nog niet gezien. De weekcandle zou een top kunnen aanduiden maar dat is nog niet te zien. Voorlopig heeft een vervolg van de stijging de voorkeur. Dat zegt ook de vlag in de daggrafiek.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email