Beursverwachting van 14 oktober 2018

Beursverwachting weekend 14 oktober 2018

Daggrafiek AEX:

De verwachting van vorige week was: “Lastig, maar bodem rond dit niveau lijkt mogelijk.”
Onder de daggrafiek schreef ik: “Maandag is meestal een plus, maandag weten we meer.”
Maandag werd een negatieve dag met een daling naar 433. En daarmee was duidelijk dat een opleving er deze week niet inzat.

In de daggrafiek valt op dat de AEX voorzichtig beneden trendlijn C is gesloten. Het is te vroeg om te zeggen dat die trend verlaten is. CC2 is de versnelling binnen de hoofdtrend BB2. Lijn B loopt bij 430 en er is binnen die uptrend dus nog heel veel ruimte.

Wat is de verwachting op basis van deze daggrafiek? Er is geen twijfel dat de grafiek zwak is en de indicatoren laag staan. Inde cirkel is te zien dat er in februari een felle daling naar – ook! – 517 was en dat daar bij dezelfde indicatoren als nu een bodemingsproces begon. Dus zijn er nu twee mogelijkheden: het daalt nog verder of de kopers beginnen zich te roeren en er ontstaat een bodemingsproces. Op dit moment is er nog geen bodemingsproces te zien en of dat maandag begint weten we dus nog niet. Het is mogelijk, maar nu weten we alleen maar dat het zwak zwak is.

Daggrafiek Bitcoin:

Vorige week leek de stochastics zich klaar te maken voor een draai naar boven. Speculatieve instap zou mogelijk zijn, maar echt koopwaardig is en blijft de bitcoin pas boven de vorige top op 7400. Het slechte sentiment nam deze week ook de bitcoin mee en we blijven dus hangen in de buurt van de bodem 5700. Al zes weken.

Weekgrafiek AEX:

Fraai is het niet. 516 was de vorige bodem. Op dit moment is de druk op 516 wel heel groot en moeten we aannemen dat het aantikken van de steun op 506 mogelijk is. In de weekgrafiek is trend CC2 nog intact. Nu nog geen teken van een bodem en bij het eerste opleven weet je bijna zeker dat er daarna nog iets lagers gaat komen.

Weekgrafiek Bund:

De rente-angst was een belangrijke factor in de daling van deze week. Met name dan in de VS waar Trump de centrale bank met zijn renteverhogingen gek noemde. Bij de Bund kunnen we niet van rente-angst spreken. De Bund blijft gewoon heel hoog. Is met 161,3 de echte top gezet? Misschien. Hoe dan ook pas beneden de steun op 151 en zeker beneden de trendlijn A is het pas tijd voor angst in Europa.

Verwachting
Het beeld is erg zwak en nu zien we nog geen bodeming. Dat kan wel volgende week beginnen maar ook dan zal een aantikken van de 506 mogelijk blijven.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email