Beursverwachting van 14 mei 2017

Analyse weekend 14 mei 2017

Lezers, de verwachting was: “Alles wijst voorlopig op hoger. In de toekomst wordt het misschien wat rustiger: de DAX nadert nu weerstand, de maandgrafiek van de AEX heeft weerstand bij 550 en het herstel van de euro is minder gunstig voor Europa.” Nou, het viel wat tegen, het werd een erg saaie week en er kwam maar een halve punt bij.

Daggrafiek AEX:

De daggrafiek blijft onverminderd positief. De trend is stijgend en fel, nog steeds in het nauwe en steile kanaal RQ. De indicatoren staan heel hoog. Dat betekent in ieder geval dat de trend sterk is maar het betekent ook dat een correctie altijd mogelijk is. Bij een dergelijk hoge stand van de indicatoren is niet te zien wanneer dat gebeurt. De candles van de laatste vier dagen beginnen een vlaggetje te vormen: ze staan haaks op de trend en dalen wat. Dat is het enige nieuws van deze week: er wordt in de daggrafiek een vlaggetje zichtbaar. Een uitbraak naar boven uit dit vlaggetje betekent een krachtig vervolg van de trend. Ook de DOW en de DAX bewogen deze week nauwelijks.

Weekgrafiek AEX – Detail:

Er kwam niet veel bij, ik had meer verwacht. Sterker nog, de candle die er nu staat kan het begin van een toppatroon zijn. Dat weten we pas als er komende week een daling volgt. Zoniet, dan is het gewoon een pauzerende voortzettings-candle. Wel zien we in het detail-overzicht dat de candle op een boeiende plaats staat. We proberen boven trendlijnen B2 en C uit te breken en we naderen trendlijn W. In de daggrafiek loopt dezelfde trendlijn W pas bij 544.

Weekgrafiek AEX – Overzicht:

In het overzicht zien we beter hoe de trendlijnen lopen. Het moge duidelijk zijn dat we op een belangrijk punt staan: uitbreken uit de verschillende trendkanalen of terugvallen en er binnen blijven. De uitslag is moeilijk te voorspellen. De meeste analisten gaan van een correctie uit. Ik vind de trend echter zo sterk dat ik vermoed dat we verder gaan.

Verwachting De markten doen heel kalm aan. Dat is ook logisch, we naderen heel belangrijke niveaus. Ik vermoed dat het komende week ook kalm blijft. Een correctie is mogelijk maar ik verwacht dat we gewoon weer wat hoger gaan. Een sluipende uitbraak?

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email