Beursverwachting van 14 maart 2021

Verwachting vorige week:
De verwachting is lastig. Duidelijk is de draai van beleggers naar gewone aandelen. De DOW doet het gewoon goed en kan hoger. De Nasdaq heeft het op dit moment zwaar, de maandgrafiek is voor de lange termijn wel goed. Ik verwacht voor alle beurzen maandag een goede opening na de rally in de VS op vrijdagavond. Dan wordt ook de Nasdaq weer wat beter maar de indicatoren voor de korte termijn wijzen beslist op gevaar voor de Nasdaq.

Beursverwachting voor komende week: (Gepubliceerd: zondag 14 maart 2021)

De AEX is behoorlijk afhankelijk van ASML en ASML daalt mee met de tech-aandelen. Bovendien daalt ASML omdat het aandeel te zwaar woog in de AEX en daarom per maart in weging terug moet. Daarmee heeft de AEX het moeilijk, moeilijker dan de DAX. De kop-schouder in de daggrafiek is dreigend. De weekgrafiek is zwak maar misschien net goed als we het slot op 664 rekenen. De maandgrafiek is sterk maar heeft duidelijk moeite nu de weerstanden naderen.

Samengevat: lange termijn is goed, aandelen blijven aantrekkelijk. Korte termijn goed voor DOW maar heel spannend voor Nasdaq en AEX. Het hangt erom. Vrij veel hangt af van maandag en voor maandag ben ik optimistisch voor de opening. De vraag is vervolgens of die stand kan houden.

AEX (daggrafiek):

Behoorlijk hoger gekomen. Het kop-schouder patroon boven lijn B3 is ongeldig geworden, gelukkig maar. Maar er ontstaat nu een nog groter kop-schouder patroon met ongeveer lijn Q als neklijn. Ik heb het met SKS aangegeven. Daarmee is de dreiging nog niet weg.

De daggrafiek is terug in sterk stijgend kanaal QQ2. Een uitbraak boven Q2 is vrijdag tenietgedaan. Een goede grafiek dus – maar er staat wel iets dat lijkt op een lagere top. En de weerstanden zijn nabij. Steun is er op 668. Terug naar die steun mag.

AEX (weekgrafiek):

De weekcandle is heel mooi. De uitbraak boven B3 lijkt te gaan lukken. De MACD staat mooi hoog. De rest van de indicatoren blijft wat achter.

Dow Jones:

Prachtig. Met overtuiging wordt de uitbraak ingezet. Indicatoren draaien naar boven, MACD hoog, maar Stochastics nog niet positief gecrost.

S&P 500:

De S&P is wat voorzichtiger dan de DOW. De S&P speelt nog met de alltime high. Maar hier is wel een nieuw stijgend kanaal DE te tekenen.

Nasdaq:

Ook de Nasdaq probeert het kop-schouder patroon (vooral in daggrafiek) ongeldig te maken. De Nasdaq zoekt steun rond de vorige top op 12.470. We moeten dus op dat niveau blijven letten. De indicatoren zijn nog wat dalend. Het is een echt gevecht.

Bitcoin:

Ja ja. Bij 45.000 is een nieuwe bodem ontstaan. Bitcoin speelt met zijn alltime high en de indicatoren staan allemaal goed: deels wel gecrost maar allemaal in het groen.

Verwachting:
Bij de AEX is het spannend in de daggrafiek (Lagere top? Terug naar 668?) maar de weekgrafiek is gewoon goed. En dan kijk ik toch vooral naar boven. De omgeving helpt bovendien: DOW en S&P500 goed (DOW heel goed). De Nasdaq had een harde klap gehad en is nog een vraagteken. Een flink gevecht om een nieuwe bodem te zetten. Zijn de tech-aandelen te duur? Wellicht. Maar die TINA he. (There is no alternative).

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email