Beursverwachting van 14 juni 2020

Verwachting van vorige week:  Gewoon verder omhoog tot….

Beursverwachting voor komende week (gepubliceerd zondag 14 juni 2020):

AEX Daggrafiek: 

Wekenlang stijgt het ondanks alles en dan opeens denkt men: oei, misschien komt er wel een tweede Corona-golf. Ruzie tussen de FED en Trump maakte het ook al niet beter. Dus de verwachting kwam niet uit, het ging opeens recht naar beneden.
Op het eerste gezicht valt de schade mee. Wat correctie mag best en de indicatoren staan nog positief. Alleen de Stochastics gaat naar beneden de 50. Nadere beschouwing leert echter dat er vorige week een gapje omhoog was met 551 als bodem. Deze week dook de AEX donderdag met een gap onder de 551 en vrijdag vormde deze 551 de weerstand.
Daarmee is de top boven de 551 een island-reversal geworden en is de 551 dus een belangrijke weerstand geworden. We moeten komende week in de gaten houden of deze weerstand bevestigd wordt. Als dat zo is dan heeft de AEX dus echt een tik gehad. Naar beneden is er ruimte tot 522.

AEX Weekgrafiek:

In de weekgrafiek staat er nu een toppatroon en is de 560 die we vorige week passeerden nu toch de weerstand gebleken. Dat neemt niet weg dat onderliggend de AEX gewoon aan het stijgen is. We zijn midden in de uptrend BB3 en zelfs in de hogere uptrend CB3. De steun ligt in de weekgrafiek hoger, al bij de 535 en die bleek deze week ook inderdaad te functioneren als de steun. Ook de MA200 bood steun.

AKZO Weekgrafiek:

Akzo laat precies dezelfde grafiek als de AEX zien. Akzo heeft steun op 72,8 en die hield het deze week. De AEX kwam deze week terug onder de weerstand 560. Akzo kwam deze week terug onder trendlijn A2. Ik verwacht steunvorming rond 72,8 en dan weer verder omhoog.

RD SHELL Weekgrafiek:

Ai. Dat is niet best. Het gap naar beneden is gevuld en nu kunnen we volgens het boekje dus verder naar beneden. Het lijkt erop dat RD Shell dat ook gaat doen. Steun is er nu bij de gaplijn op 14,80 en die steun moeten we scherp in de gaten houden.

Bitcoin Weekgrafiek:

Zoals verwacht: pas op de plaats. De hele grafiek is zijwaarts geworden. De indicatoren staan redelijk, ik vermoed dat het nu wat hoger wil. Maar 10520 is een zware weerstand geworden.

Beursweekverwachting:

De AEX heeft een duidelijke top gezet maar is onderliggend sterk. Dus ik ben niet in paniek. Ik verwacht eigenlijk een rustige week met wat herstel. In de weekgrafiek is de steun op 535. De weerstand is 551 en die lijkt zwaar dus we moeten maar even aanzien hoe zich dat ontwikkelt. Een ding is zeker: RD Shell helpt niet mee. En dat terwijl de olieprijs toch redelijk is hersteld.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.
Print Friendly, PDF & Email