Beursverwachting van 14 juli 2019

Beursverwachting weekend 14 juli 2019

Daggrafiek AEX:

De verwachting van 7 juli luidde: “De VS ziet er sterk uit. De AEX heeft in de dag- en de weekgrafiek aanwijzingen dat we volgende week wat kunnen corrigeren. Maar dan blijft het beeld positief.”
De AEX daalde deze week voorzichtig drie punten en daarmee kwam de verwachting opnieuw uit.

We zien dat het gapje bij G is gevuld dus die blauwe lijntjes kunnen weg. Dan houden we over een AEX die precies gestopt is bij lijn Z van het huidige stijgende kanaal ZZ2. De simpele vraag voor volgende week is dus: houdt lijn Z het? Of corrigeren we wat verder richting steun 561? De Stochastics staat al een tijd hoog en wil hoog blijven. De MACD crost voorzichtig naar beneden maar staat op zich positief. Alleen de RSI is flauwtjes. Op grond van de indicatoren is er kans dat Z het houdt.

Daggrafiek DOW:

In de VS is van geen twijfel sprake. Het giert omhoog. De Stochastics en de MACD staan hoog en wijzen verder recht omhoog. De RSI is hier niet flauwtjes maar gaat uitbreken. De vaart zit erin dus, dit gaat nog hoger. Dan breken we dus door lijn VM, de middellijn van kanaal VV2.

Daggrafiek Nasdaq:

Stijgt ook als een gek. Indicatoren ook hoog maar er is wat verschil met de DOW: hier lijkt wat vermoeidheid en zou een tussentijdse correctie kunnen. Maar de richting blijft hoe dan ook naar boven.

Daggrafiek Bitcoin:

De Bitcoin vloog ook deze week weer alle kanten op. Het lijkt erop dat de indicatoren wat afkoelen om daarna weer naar boven te draaien. Deze week stopte de Bitcoin bij de oude toppen op 11.800. De richting is omhoog, de indicatoren staan redelijk en kunnen naar boven draaien: verwachting is dus dat we wel boven die 11.800 zullen gaan.

Weekgrafiek AEX:

De AEX verloor deze week drie punten en daarom zien we opnieuw een wat matige candle. De DAX had een slechte week. De vraag is dus in hoeverre de positieve VS de AEX de volgende week mee kan trekken. In de weekgrafiek van de AEX staan de indicatoren hoog dus sterk maar lijken ze wel in de buurt van hun top. Een uitbraak boven trendlijn B2 is nog ver zo lijkt het.

Verwachting
De AEX is wat aarzelend. Blijven we in kanaal ZZ2 of corrigeren we nog een paar punten? Ik gok dat de VS ons steun in de rug geeft, maar moet wel vaststellen dat dat afgelopen week niet werkte. Ook als de AEX wat verder corrigeert blijft het beeld voorlopig nog goed.

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email