Beursverwachting van 13 september 2020

Verwachting vorige week:
De AEX blijft in dezelfde range. De daggrafiek is verzwakt en wil lager. Alle weekgrafieken geven aan dat het onderliggend wel meevalt. Komende week maar even aanzien, het zou nog wat lager kunnen gaan. Met het herstel in de VS vrijdagavond beginnen we maandag als vanouds waarschijnlijk weer hoger.

Beursverwachting komende week (gepubliceerd zondag 13 september 2020)

AEX: (Daggrafiek):

De AEX heeft een dubbele bodem gezet op een nieuw niveau, de 535. Ik schreef vorige week dat de 522 ver was heen om te dalen, en dit is dus de oplossing geworden. Een dubbele bodem en indicatoren die nu weer wat omhoog draaien: het kan dus weer wat hoger. Echter, deze beweging omhoog kan ook de terugtest zijn van het verlaten van het kanaal WW2. Vrijdag werd daarvan de trendlijn W precies aangetikt en meteen daalde het weer: dat past dus bij een terugtest.
Zowel redenen om in een stijging te geloven als redenen om in een daling te geloven. Dan moeten we dus verder gaan kijken naar de weekgrafiek.

AEX (Weekgrafiek):

De AEX blijft nog steeds in dezelfde range. In de weekgrafiek was de 535 al de steun en deze steun werd deze week opnieuw bevestigd. De AEX sloot ook op de – stijgende – MA200. De indicatoren overtuigen nog niet, maar ze zouden nu wel de draai naar boven kunnen maken.

Dow Jones:

Hmm. Toch teruggevallen in kanaal EE2. De zoveelste mislukte uitbraak op rij. Dat is vreemd. Indicatoren staan gewoon nog goed maar de Stochastics crosst wel neerwaarts. Voorlopig zal steun 27400 of anders steun 26800 het wel houden. Nasdaq had ook een lagere week, de tweede op rij.

ASML:

ASML deed wat ik ervan verwachtte: er werd een steuncandle op 295 neergezet. Het lijkt goed om nu een eerste portie van het aandeel te kopen. Zodra de stochastics naar boven crosst kan die positie dan worden uitgebreid.

Heineken:

Heineken brak in februari 2015 naar boven uit het stijgend kanaal AB. Maar begin dit jaar viel het helemaal terug tot trendlijn A. De MA200 loopt nu vlak: er zit weinig muziek in. De indicatoren zijn zwakjes, al lijkt de MACD een hogere bodem te maken. Maar de stochastics is nog slecht. Kortom: onzekerheid rond Heineken en gewoon vanaf blijven.

Bitcoin:

Niet verrassend. Ik schreef al dat Bitcoin zijwaarts lijkt te worden. Er staat nu een echt toppatroon en we zijn weer onder de 10520. Maar de schade valt mee want de indicatoren staan goed. Meest waarschijnlijk: zijwaarts.

Verwachting:
De AEX is en blijft in dezelfde range. De daggrafiek geeft verdeelde signalen. De weekgrafiek beoordeel ik overwegend positief maar nu begint warempel de VS te dalen. Dat helpt ook weer niet. Verwachting blijft al met al licht positief maar het is een markt waar je weinig mee kan. Voorzichtig beginnen met ASML is een mogelijkheid, maar wachten tot de Nasdaq weer stijgt en de Stochastics naar boven draait is misschien beter.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email