Beursverwachting van 13 mei 2018

Beursverwachting weekend 13 mei 2018

De verwachting was: “Het is bijzonder: de daggrafieken geven aan dat we gewoon langzaam verder omhoog gaan – of zelfs gaan knallen. De weekgrafiek geeft aan dat er ook gevaar is. De maandgrafiek neigt naar hoger. Al met al: we zullen wel weer wat hoger gaan.”

Daggrafiek AEX:

Weer 6,5 punt erbij, het is niet niks. De daggrafiek is donderdag en vrijdag lichtelijk afgeketst op de trendlijn V. Indien de AEX boven deze lijn V komt dan zijn we weer terug in trendkanaal VW hetgeen een zeer sterk stijgend kanaal was. De candles van donderdag en vrijdag duiden niet op een top bij lijn V, alleen een pauze: waarschijnlijk gaan we gewoon door. Ik verwacht dus dat we doorgaan naar trendlijn C2 en dat is de bovenkant van de trend waar we nu in zijn. Bij C2 zal de keuze gemaakt moeten worden. De indicatoren geven ook aan dat een keuze nabij is: ze staan hoog en moeten kiezen: overbought of afkoelen.

Daggrafiek DOW:

Na de te verwachten dip uit de groene wig vond de DOW steun precies op de middellijn VM van kanaal VV2. De MA100 bood ook steun. Het herstel deze week was onverwacht sterk en nu wil de DOW opnieuw boven trendlijn V2 breken. De indicatoren zijn niet erg sterk maar wel positief dus ik geef een positief vervolg een goede kans.

Weekgrafiek AEX:

De weekgrafiek breekt wel al uit en is ook meteen boven weerstand 559,5 gekomen. Alles ziet er sterk uit – behalve de RSI. Die blijft achter en moet nog maar boven lijn Z zien te komen. Maar laten we zeggen dat de meerderheid wint.

Weekgrafiek EUR/USD:

Zoals verwacht ging het lager en zoals ook verwacht werd er gepauzeerd bij 1,1850. En nu? Dit kan een bodem zijn maar gezien de indicatoren verwacht ik dat we verder dalen.

Verwachting
Het grootste gevaar: de zwakke DAX lijkt geweken, ook al stijgt de DAX nog steeds bij indicatoren die achterblijven. Verder ziet alles er positief uit met als minpunten de trendlijnen in de buurt en de soms wat zwakke indicatoren. Al met al: korte termijn gewoon weer wat hoger dus.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email