Beursverwachting van 13 december 2020

Verwachting vorige week:
Hoger blijft de boodschap. Het grote gap is bijna gesloten en het ziet ernaar uit dat we ook wel boven die 616 zullen komen.

Beursverwachting voor komende week (gepubliceerd zondag 13 december 2020)

AEX daggrafiek:

De AEX ging inderdaad hoger en kwam boven de 616, tot 622 op woensdag. Maar toen stak Brexit-angst de kop op en gingen er wat punten vanaf. Daardoor ging de AEX uiteindelijk twee punten lager de week uit.

Het is de AEX niet gelukt om naar boven uit patroon PQ te breken. Het is achterafpraat, maar ik moet melden dat ik PQ verkeerd heb aangegeven als een wimpel. Omdat P en Q allebei stijgen is het een bearish wigpatroon en dan is een daling het meest waarschijnlijk. Belangrijker dan het tijdelijke patroon PQ is echter het gap 600 – 616. De AEX kwam zwakjes boven 616 maar daalt nu weer terug in het gap, dat gaat dus verder dan een terugtest naar 616. De indicatoren staan nog steeds positief al zijn ze nu wat dalend. Voorlopig zou trendlijn B2 de steun kunnen zijn en dan hebben we wel een reguliere terugtest van de uitbraak boven B.

AEX Weekgrafiek:

Het is geen verrassing: de weekgrafiek aarzelt bij 616/617. Maar de AEX is erg sterk en de indicatoren staan heel goed. We houden toch kans op hogere koersen.

 AKZO Daggrafiek:

AKZO kreeg ook een harde klap in de Coronacrisis. Het fonds herstelde met de AEX mee en bereikte recent zijn alltime-high. Nu vindt er afkoeling plaats en die gaat zo te zien door richting 82.

AKZO Weekgrafiek:

In de jaren 90 stond AKZO rond de 16. Daarna steeg het een aantal keren tot 41. In 2011 zet AKZO een bodem op 21 en vanaf dat moment begint een flinke stijging in kanaal AB. Later komen daar de mooi parallel lopende lijnen A2 en B2 bij. AKZO heeft nu de top gezet bij 91,8. Daarop volgde een lagere top bij 90 en nu is er wat correctie. De indicatoren staan goed, lijn B kan eraan gaan maar steun 83,7 heeft goede kans om het te houden.

DOW JONES:

Deze week wat lager maar blijft sterk, indicatoren ook prima. Weerstand te verwachten van de groene trendlijn F bij 30.800.

Nasdaq:

Ook prima, maar vergeleken met de DOW is de MACD ietsje zwakker. Het lijkt erop dat de Nasdaq niet meer de voortrekkersrol heeft. Opvallend is dat veel grote aandelen binnen de Nasdaq (Alphabet, Amazon, Facebook) allemaal aan het toppen zijn.

Bitcoin:

Bitcoin heeft een zuivere dubbele top gezet. Het corrigeert nu wat maar de indicatoren blijven heel goed. Het lijkt erop dat we kunnen wachten op een bodem en dan een nieuwe aanval op de top. De centrale banken hebben aangekondigd een eigen digitale munt te gaan maken. Van dat bericht lijkt Bitcoin weinig last te hebben.

Verwachting
In de VS blijft de boodschap overwegend positief. Deze week was er door Brexit wel wat aarzeling en grote aandelen binnen de Nasdaq lijken te toppen. De laatste weken van december zijn vaak flauwtjes, de echte eindejaarsrally is meestal in november. No-deal Brexit is een gevaar maar de markt lijkt niet erg bang.
De AEX zelf is wat aan het corrigeren. Die correctie lijkt in de daggrafiek door te gaan naar de steun op 610. De weekgrafiek laat een duidelijke aarzeling zien bij gaplijn 617 maar blijft onderliggend heel sterk. Deze week rustig op weg naar 610 lijkt het.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email