Beursverwachting van 12 mei 2019

Beursverwachting weekend 12 mei 2019

Daggrafiek AEX:

De verwachting luidde: “Als de grafieken wat stilvallen dan zijn ze altijd lastiger te analyseren. De daggrafiek van de AEX is voor mij duidelijk: die is kracht aan het verzamelen om uit te breken. De weekgrafiek van AEX en zeker die van de niet-getoonde DAX lijken aan te geven dat de felle stijging eerst even moet worden gevolgd door wat correctie alvorens we verder omhoog gaan. Het beeld voor komende week is dus onduidelijk: wederom wat pauze, of de uitbraak, of wat correctie. Mooier kan ik het op dit moment niet maken. Meeste kans is daarom dat er weer niks gebeurt. Maar je weet het nooit.”

Er gebeurde wel iets. Een tweet van Trump op maandagochtend zette het overleg met China en de beurzen flink onder druk. Trump verhoogt de importtarieven tot 25%. De indruk die ik uit de Tweet van Trump kreeg werd door een professor economie (de naam is me ontschoten) op de radio bevestigd. Deze man heeft een jaar lang de tweets gevolgd en concludeert dat Trump denkt dat de Chinezen nu meer moeten betalen. Het zijn echter de Amerikaanse burgers die meer moeten betalen…

Door Trump zijn we nu dus toch aan wat correctie begonnen. We zijn nu inderdaad uit de wig VW naar beneden gevallen zoals het hoort en de weerstand op 572 van lijn B is voorlopig de weerstand. Maar dat ik vorige week ook rekening hield met een mogelijke doorbraak door die weerstand dat ga ik niet verhullen.
Daggrafiek op weg naar steunlijn op 545 of naar steunlijn daaronder op 540. De indicatoren zijn nu dalend.

Daggrafiek DAX:

De daggrafiek van de DAX stijgt in kanaal AB. Die stijging is nog intact, de DAX is bezig met een inhaalrace. Die race bracht de DAX boven de dalende lijn Q2. Maar Q is de lijn waar het echt om gaat. We waren even boven Q maar dat heeft niet lang geduurd. De indicatoren dalen, de DAX gaat weer naar lijn A en daar moeten we zien of die het weer houdt. Ja, de MACD staat nog positief maar de richting bevalt me niet.

Daggrafiek Bitcoin:

Naast het bekende niveau 6500 heb ik de aanvullende niveau’s 6070 en 6800 getekend. Boven 6500 zitten we vrij goed, boven 6800 echt goed. Let op lijn Z in de RSI. Op dit moment denk ik dat de Bitcoin verder zal stijgen, de RSI is in de overbought-zone.

Weekgrafiek AEX:

De top is gezet, de indicatoren staan wel hoog maar voorlopig is de beweging naar beneden. Steun is hier pas op 535.

Weekgrafiek DAX:

Ai. We waren zo mooi boven het dalend kanaal gekomen en zelfs boven de horizontale weerstand op 12.380 maar nu zet Trump ons weer terug. Weekcandle is wat weifelend maar hoe dan ook: dalend. Dat zal nog wel wat lager kunnen nu.

Weekgrafiek Bitcoin:

Hier is geen twijfel mogelijk. De Bitcoin is uitgebroken boven het cruciale 5840-niveau. Ik verwacht geen race meteen naar 20.000 en maar de Bitcoin kan wel weer worden gekocht. Het volgende weerstandsniveau is nu 8200.

Verwachting
Trump heeft de markt een tik naar beneden gegeven. Het effect is nog niet uitgewerkt. Men is bang voor deze tarieven.

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email