Beursverwachting van 12 maart 2017

Analyse weekend 12 maart 2017

AEX verwachting: Even adem halen en dan naar AEX 520

Daggrafiek AEX:

Lezers, de verwachting was: “Korte termijn alles ijzersterk, op weg naar in ieder geval 510 maar waarschijnlijk 520. Echter, de maandgrafiek geeft aan dat het ergens bij 520-530 wel eens op kan zijn.” Er kwamen deze week weer 5 punten bij, de 510 werd inderdaad bereikt, maar het was wel met hulp van het bod op Akzo. We stijgen hard in kanaal QR. Het doel van de vlag is 522. Geheel toevallig – of niet natuurlijk! – loopt daar ook trendlijn B2 dus het is goed mogelijk dat daar de koek op is. De indicatoren bewegen nog steeds naar boven. De RSI is nog bezig te proberen boven 70 te raken. De AEX kwam deze week boven de weerstand op 510. Er is echter ook een probleem: vrijdagmiddag zakten alle beurzen wat in. De DAX ging zelfs in het rood voor de vrijdag. De DOW steeg maar een beetje. Dit leverde voor de AEX een minder fraaie dagcandle op: de candle van vrijdag duidt op uitputting. Vrijdag begonnen we met een gap, wordt dat nog gevuld?

Weekgrafiek AEX:

Heel sterk maar wel precies gestopt bij de weerstand die hier op 511 loopt. Indicatoren in de  rallyestand.

Weekgrafiek Bund:

Kijk. Leek het er twee weken geleden nog op dat de Bund afstand nam van lijn B, nu zijn we dan toch er doorheen. De indicatoren draaien nu ook echt naar beneden. Beleggers stappen uit de veilige Bund en durven in aandelen?

Verwachting De verwachting is duidelijk: zeker met de kracht in de weekgrafiek zijn we nog steeds op weg richting 520. Bij die 520 zullen we moeten zien wat er gebeurt. Is de kracht groot genoeg om daar doorheen te komen of is het dan genoeg geweest? De daggrafiek en de omgeving worden wat aarzelender. We zullen zien of er haperingen optreden voor we bij 520 zijn of niet. Wordt het gap van vrijdag eerst gevuld? Hoe dan ook: het beeld blijft positief.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email