Beursverwachting van 12 juli 2020

Verwachting van vorige week:

Met een VS die zwak is en een dubbele top valt een wat rustige week te verwachten. De AEX wil niet beneden 551 en verzamelt moed om 573 nog eens te proberen.

Beursverwachting voor komende week (gepubliceerd zondag 12 juli 2020):

Daggrafiek AEX:

De verwachting kwam uit. De AEX is gezakt tot 554 en kwam even boven de 573 om toch weer daaronder te sluiten.

De daggrafiek is intussen nogal zijwaarts en niet spannend. Maar het blijft een geleidelijk stijgende grafiek en de indicatoren blijven groen. Dus zal het toch wel hoger gaan.

Weekgrafiek AEX:

De candle van afgelopen week valt tegen. Potentieel kan hier een top ontstaan. Maar zover is het nog niet. De richting is omhoog en de indicatoren staan goed.

Weekgrafiek Nasdaq 100:

Hop. All time high. Krachtige grafiek, breekt uit boven de bovenste trendlijn D en wil nog hoger. Wat een geweld.

Weekgrafiek DOW:

De “gewone” aandelen van de DOW doen het veel kalmer aan dan de techaandelen van de Nasdaq. De DOW heeft een top gezet precies bij trendlijn E2 en de horizontale weerstand op 27400. De indicatoren staan vrij goed. De DOW kan geleidelijk omhoog in stijgend kanaal EE2.

Weekgrafiek Aegon:

Moeilijk te zeggen. Probeert wat te herstellen, alle indicatoren voorzichtig wat hoger. MACD staat sinds de crisis nog slecht. Makkelijk te zeggen is wel dit: beneden de weerstand op 3,27 vanaf blijven.

Weekgrafiek Ahold Delhaize:

Ahold heeft net als de AEX een V-shape stijging doorgemaakt. Vorige week leek het erop dat Ahold bij 24,5 een dubbele top ging zetten. Maar nee, deze week opende Ahold met overtuiging de aanval op de 24,5. Indicatoren staan goed: de 24,5 kan eraan.

Weekgrafiek Bitcoin:

Bitcoin staat een beetje stil. Indicatoren staan vrij goed maar bewegen momenteel wat naar beneden. Meeste kans op wat hogere koersen, maar feitelijk doet het al zes weken niks.

Verwachting:
Het is allemaal nogal rustig – behalve de tech-sector. Met steun van die sector kan ook de AEX steeds wat hoger komen. De 573 is al een paar keer geprobeerd.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email