Beursverwachting van 12 januari 2020

Beursverwachting weekend 12 januari 2020

Verwachting vorige week.
Het lijkt het meest waarschijnlijk dat we doorgaan met hetzelfde: gewoon doorstijgen.

Daggrafiek AEX:

Vorige week sloot de AEX op 611. We kwamen inderdaad hoger, donderdag werd de 616 bereikt. Maar dat werd donderdag niet vastgehouden en vrijdag zakte het naar een slot op 610,5. Daarmee verloren we deze week 0,5 puntje.
Vrijdagavond zakte de VS wat verder en in de avondhandel sloot de AEX op 507,7. Dat betekent dat we sinds 13 december aan het rommelen zijn. Het rommelt tussen 604 en 616. Donderdag en vrijdag duiden op wat vermoeidheid. Wil de AEX dan toch terug naar de steun op 604?

Lijn D geeft de recente stijging aan. De lijn over de laatste toppen daarbij is lijn E, de lijnen D en E lopen in een wig naar elkaar toe. Een wig geeft na zeven raakpunten kans op een daling. Ik schreef vorige week dat er vijf raakpunten zijn maar dat moeten er zes zijn. Kortom, als we deze week door de steun zakken op 604 dan kunnen we bij ongeveer 602 door lijn D zakken. Dan zou er een correctie op gang komen.

Weekgrafiek AEX:

Toch een heel nette candle. Na het bekijken van de daggrafiek valt dit me alles mee. Netjes boven de steun op 604 gebleven, klaar voor verdere stijging. De indicatoren staan wel heel hoog, eerst even een pas terug is goed mogelijk.

Daggrafiek DOW:

Na een jarenlange stijging in kanaal AB stijgt de DOW sneller door in kanaal VV2 met middellijn VM. Deze week stuitte de DOW af op VM. De indicatoren wijzen echter verder omhoog, VM zou uit te nemen zijn.

Weekgrafiek DOW:

Ook heel netjes, niks mis mee. De DOW had wel een positieve week en stijgt maar door. Ook hier de indicatoren wel erg hoog.

Weekgrafiek EUR/USD:

De candle van vorige week gaf het begin van een mogelijk toppatroon en de candle van deze week bevestigt het patroon. De indicatoren staan echter goed, waarschijnlijk gaat het slechts geleidelijk wat lager. Spannend wordt het pas bij de steun onder 1,1.

Weekgrafiek Bitcoin:

Dit is de enige grafiek van deze week die verrassend is. Bitcoin lijkt niet helemaal naar de bodem op 5840 te willen. Als we volgende week boven 8200 komen dan draaien de indicatoren ook naar boven en kan een rally beginnen. Als. Als het niet lukt dan blijven de indicatoren laag en gaat het bodem zoeken door. Maar het ziet er goed uit.

Verwachting
Het rommelt en dan is de verwachting altijd wat lastig. Er is vermoeidheid en even aan pasje terug kan. Maar het positieve blijft overheersen en ik geef een hoger slot toch wat meer kans.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email