Beursverwachting van 12 februari 2017

Analyse weekend 12 februari 2017

AEX verwachting: herhaling van zetten

Daggrafiek AEX:

De AEX steeg deze week vier punten. Daarmee werd voldaan aan de verwachting (geleidelijk) verder stijgen. De markten blijven heel stil. De S&P heeft een record gezet: de langste periode niet-bewegen sinds 1970. Hoe dan ook: de daggrafiek blijft er positief uit zien. De AEX breekt voorzichtig verder naar boven, verder naar de 500. Maar de candle van vrijdag lijkt al weer op aarzeling te duiden en de indicatoren overtuigen niet.

Weekgrafiek AEX:

Vorige week werd een duidelijke bodemcandle gezet en we gingen dus weer hoger. Indicatoren hoog: het zou kunnen dat de indicatoren uitbreken en dat het opeens hard gaat stijgen. Maar al die analisten die schrijven dat we in de buurt van een top zijn zijn niet gek. De vorige top was bij 500 en het blijft allemaal wat vermoeid eruit zien.

Daggrafiek EUR/USD:

Deze keer maar eens de daggrafiek van de EUR/USD. Zoals verwacht werd een top gezet in de zone 1,08 – 1,09, en wel dicht bij de 1,08. Bij 1,09 was sterker geweest. De indicatoren bewegen naar beneden en we gaan nu weer richting de 1,05. Waneeer we de 1,05 bereiken moeten we bezien of er weer gebodemd kan worden of dat de negatieve trend gaat doorzetten.

Weekgrafiek Italiaanse rente (LT-BTP):

Deze week gepauzeerd op de fragiele bodem 1,30. Evenals vorige week moeten we even afwachten. De indicatoren divergeren licht-positief en geven aan dat de bodem even kan houden. De trend en de vlag geven aan dat we verder gaan dalen en dat lijkt me het meest waarschijnlijk.

Verwachting Hetzelfde zoals altijd: (geleidelijk) verder stijgen. Totdat er opeens iets gebeurt. Zoals de verkiezingen in Europese landen… Maar het lijkt daar nu nog niet op. Daling van de LT-BTP (stijging van de rente) wordt waarschijnlijk opgevangen.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email