Beursverwachting van 12 april 2020

Verwachting van vorige week:

De olieprijs herstelde door hoop op een akkoord. Dat scheelt. Kijkend naar de AEX zou je een rustige week verwachten met kans op wat herstel. Lastig is dat de DOW een negatief beeld geeft. Hoe dan ook, met probeert een V-shape bodem neer te zetten.

Beursverwachting weekend 12 april 2020:

Daggrafiek AEX:

 Ik heb de indicatoren van kleuren voorzien. Bij de MACD is nul de grens voor groen/blauw. Bij de Stochastics en de RSI zijn het de zones overbought/oversold die groen/blauw zijn. Dit geeft meer duidelijkheid.

Ok, de verwachting “hoger” kwam uit. Kunnen we het ook “rustig” noemen? Er kwamen liefst 37 punten bij, vorige week stonden we op 471. Maar als je naar de grafiek kijkt dan is dat in deze tijden inderdaad: rustig. Gevoelsmatig was het ook rustig, geen moment van paniek.

Van 390 naar 508: dat noem ik wel een V-shape ja. Er zijn nu twee gaps gevuld, deze haal ik hierna weg. Belangrijk gegeven voor dit moment is dat we vrijdag gestopt zijn bij het grote gap 527-507.

Weekgrafiek AEX:

Bijzonder. De AEX is de race omhoog vrijdag gestopt bij:
1) trendlijn C (een lijn die zich beweegt binnen het kanaal BB3);
2) de onderkant van het grote gap op 507;
3) de horizontale weerstand op 510. Deze werd vrijdag wel bereikt maar bleek te zwaar.

Het is duidelijk dat we hier volgende week problemen mogen verwachten. Daarbij heeft wel de Stochastics al een positieve crossing gemaakt, maar deze staat nog laag. De MACD staat gewoon nog steeds heel laag. De RSI is uit de oversold-zone maar staat wel laag. Kortom, de indicatoren geven ook kans op wat terugvallen. Daartegenover staat de enorme kracht van de laatste candles.

Weekgrafiek DOW:

In de candles is de DOW wat positiever. Vorige week was het juist hier twijfelachtig maar de DOW had toch een prima week. Terwijl in de VS de situatie verslechterde. De DOW heeft bij het herstel geen last van gaps en de trendlijn loopt nog hoger. Wel is de DOW gestuit op de MA200. Voor de indicatoren geldt hetzelfde als bij de AEX-Weekgrafiek.

Weekgrafiek Bitcoin:

Ziet er niet goed uit. Bitcoin steeg wel terug tot lijn L maar ondervond daar duidelijk de weerstand. Bleef deze week nog boven steunlijn 6460 maar de indicatoren staan zwakjes.

Verwachting
Er is kracht in de stijging. Het zou me niet verbazen als de daggrafiek het gap in gaat. Tegelijkertijd is er zoveel weerstand in de weekgrafiek en zijn de indicatoren zo twijfelachtig dat je toch zou denken dat we niet ver gaan komen.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email