Beursverwachting van 11 oktober 2020

Vorige beursverwachting:
De AEX blijft in dezelfde range rond de 550. Wat de stoot naar boven moet geven weet ik niet. Maar het lijkt er wel op dat we daar op wachten. In de daggrafiek is de driehoek bijna voltooid.

Beursverwachting voor komende week (gepubliceerd zondag 11 oktober 2020)

AEX: (daggrafiek)

Daar is dan de verwachte uitbraak naar boven. In de weekgrafiek is het beter te zien. De AEX probeert terug te komen in stijgend kanaal WW2. We zijn weer boven de MA200 en de indicatoren draaien wat naar boven. Weerstand op 573.

AEX: (weekgrafiek)

Hier is de uitbraak uit de wimpel duidelijker. Ook hier de weerstand op 573. Daarna is er ruimte naar 600. Indicatoren draaien naar boven.

DOW JONES: 

Duidelijk. De DOW breekt naar boven bij goede indicatoren. Ik heb twee lijnen bijgetekend: E3 voor het geval er een nieuw kanaal ontstaat parallel aan E en E2. En lijn F over de laatst twee toppen. Is het het herstel van Trump? De Nasdaq draait ook weer naar boven.

ASML: 

De Stochastics crosst positief maar is nog beneden de 50. De MACD is goed groen maar nog niet positief gecrost. Wachten op iets sterker is goed maar met een positieve AEX, DOW en Nasdaq lijkt een gokje wel verantwoord.

Bitcoin: 

Tja. Het overtuigt absoluut niet. De Stochastics kan zo naar beneden draaien. OK, voorlopig stijgt het voorzichtigjes langs het stijgende lijntje – maar hoe lang?

Verwachting:
De DOW, Nasdaq en de AEX zien er positief uit. Bij de AEX is zeker de weekgrafiek goed. En die is het belangrijkste. Bij de daggrafiek houd ik wat twijfel. Die is nog steeds futloos en vooral zijwaarts. De uitbraak naar boven had eigenlijk krachtiger moeten zijn. De Stochastics staat al hoog en in een zijwaartse beweging kan dat ook de top aangeven. Enfin, hoe dan ook: de verwachting voor de komende periode is: hoger. Misschien komt de echte push pas als Trump herkozen is.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email