Beursverwachting van 11 november 2018

Beursverwachting weekend 11 november 2018

De verwachting was: “Een onrustig beeld, dat is zeker. Daggrafiek geeft meest gunstig beeld, 500 lijkt ver weg, week- en maand manen tot voorzichtigheid: bevestiging van de bodem lijkt nodig en dat kan best bij 500 zijn. Zal wel weer een beweeglijke week worden. In mijn achterhoofd zit ook dat alle vermogensbeheerders het jaar toch mooi willen afsluiten.”

Daggrafiek AEX:

Er kwamen 8 punten bij en dat maakt het beeld weer wat beter. De AEX stopte donderdag loepzuiver bij de weerstand op 531,6. Als dit de top is dan hebben we een gelijke top aan die van 16 oktober. Dan kan het beeld zijwaarts worden. Maar de indicatoren staan nu vrij goed en ik denk dat we wat hoger kunnen. De RSI moet dan boven lijn Z zien te komen.

De AEX daalt in kanaal RS. Boven weerstand 535 zijn we ook weer boven lijn R. En dan wordt het beeld weer positief. 535 is maar 6 punten weg, het kan.

Daggrafiek AEX (met MACD):

De MACD loopt hard op. De Coppock is al positief geworden. Wanneer de MACD nu naar beneden zou crossen hoeft dat niet meer dramatisch te zijn. Even een terugval mag op deze niveaus.

Daggrafiek DOW:

De DOW is gewoon in de zeer steile uptrend VV2 gebleven. Twee weken geleden vormde lijn V de bodem. Weinig aan de hand dus. Wel is het zo dat er donderdag een top werd gezet bij lijn V2. Het lijkt een echte top, duidelijk lager dan de vorige twee. Even wat terug richting middellijn VM zou kunnen maar hier is in elk geval geen paniek.

Daggrafiek Olie (Light crude):

Bijzonder, heel bijzonder. Iedereen maakte zich zorgen over recordprijzen en dan klapt het opeens in elkaar. “Hoge voorraden en hoge productie schalieolie in VS”. Tja. Er lijkt nu een voorzichtige  bodemcandle te staan bij steun 58 maar met deze zeer lage indicatoren is het hoe dan ook zwak.

Weekgrafiek AEX:

Indicatoren hier nog zwak. Een bevestiging van de bodem lijkt hier toch nog steeds wenselijk.

Weekgrafiek DAX:

Dit is duidelijk minder. Het groene kop-schouder-patroon SKS met neklijn N is voltooid en de doorbraak naar beneden wordt nu getest. N is nu de weerstand. Indicatoren slecht. Voorlopig zit DAX nog in blauw dalend kanaal RS.

Verwachting
Al met al wat optimisme voor de AEX. Komende week kan de DOW wat terug en de DAX blijft twijfelachtig. Lage olieprijs helpt de AEX ook al niet. Maar het lijkt erop dat de AEX ondanks dit alles zijn eigen weg gaat. Vrijdag sloten we gewoon in de plus terwijl de VS rood kleurde.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email